Deel dit artikel
-

Nieuw leiderschap voor HEMA

De definitieve overname van HEMA door Parcom en Mississippi Ventures zal naar verwachting in de week van 1 februari plaatsvinden. De benodigde goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor de overname van HEMA is verleend. Ook heeft de Ondernemingsraad van HEMA een positief advies gegeven over de voorgestelde kapitaalstructuur. Een dezer dagen wordt ook het definitieve besluit van de Europese Commissie verwacht.

CEO Tjeerd Jegen maakt plaats voor Saskia Egas Reparaz op een nader te bepalen datum. Ook de Raad van Commissarissen van HEMA wordt nieuw bezet.

Saskia Egas Reparaz is afkomstig van Ahold Delhaize, waar zij op dit moment de functie van CEO van drogisterijketen Etos bekleedt.

Pieter Haas zal bij HEMA worden benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Eerder werkte hij ruim 18 jaar bij MediaMarktSaturn en Metro, waarvan vijf jaar als CEO MediaMarktSaturn. Hij neemt binnen de RvC de voorzittersrol over van Wilco Jiskoot die, net als huidig commissaris Ronald van de Vis, als lid van de RvC bij Hema betrokken zal blijven. Daarnaast zullen namens de nieuwe aandeelhouders Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Becks (Parcom) zitting nemen in de RvC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond