Deel dit artikel
-

Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Dordrecht

PostNL neemt vandaag zijn vierentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. Vanuit dit pand van ruim 7.000 m2 aan de Zernikestraat in Dordrecht worden dagelijks gemiddeld zo’n 35.000 pakketten bezorgd.

In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten. Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten opent PostNL dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland. Dordrecht is de tweede vestiging van dit jaar, in mei is Almere geopend en Tilburg volgt eind oktober. Het netwerk van PostNL telt daarmee straks in totaal 25 sorteercentra.

Het nieuwe sorteercentrum heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie.

Een deel van de pakketten uit dit duurzame sorteercentrum wordt in de toekomst uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond