Deel dit artikel
-

Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Westzaan

PostNL neemt vandaag zijn zesentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. Vanuit dit nieuwe pand van ruim 7.600 vierkante meter aan de Fokkemast 6 in Westzaan worden dagelijks gemiddeld zo’n 40.000 pakketten bezorgd.

Het nieuwe sorteercentrum in Westzaan moet het BREEAM-certificaat Outstanding gaan verkrijgen, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmte terugwininstallaties en LED-verlichting). Op het dak worden zonnepanelen geplaatst die meer dan de helft van de elektriciteit opwekt die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie.

Deze nieuwe PostNL-locatie in Westzaan maakt onderdeel uit van het PostNL- pakkettennetwerk dat uit in totaal 26 pakkettensorteercentra in Nederland en zeven locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen.

De locatie in Westzaan biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen in de regio en in nauwe samenwerking met de gemeente Zaanstad gaan hier zo’n 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond