Deel dit artikel
-

Nieuwe 5G-metingen: straling onder de limiet

De gemeten elektromagnetische veldsterkte bij het aanzetten van 5G door VodafoneZiggo ligt ruim onder de blootstellingslimieten. Dat blijkt uit metingen van het Agentschap Telecom.

VodafoneZiggo heeft onlangs 5G ‘aangezet’, al betreft het hier 4G frequenties die voor 5G zijn gereserveerd. De echte 5G frequenties worden eind deze maand geveild.

De afgelopen maanden zijn diverse zendmasten in de brand gestoken door lieden die denken dat 5G straling schadelijk is voor de gezondheid. Stichting Stop5GNL stapte vorige maand vergeefs naar de rechter om de uitrol tegen te houden.

Tijdens de zitting begin mei beloofde de Staat dat het Agentschap Telecom de veldsterktes blijft monitoren.

De blootstellingslimieten verschillen per frequentie. De strengste limiet voor elektromagnetische velden van antennes is 28 V/m en geldt voor frequenties van 10 tot 400 MHz. Vanaf 400 MHz tot 2 GHz loopt dit op tot 61 V/m. Vanaf 2 GHz en hoger is de limiet 61 V/m. De blootstellingslimiet voor deze frequentie is 59 V/m.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Straling is helemaal niet interessant bij 5G. Het is veel interessanter waarom er een push is naar 5G. Ik zie er eergelijkgezegd 0 toepassingen voor. Als het kostenbesparing oplevert t.o.v. 4G en goedkopere abonnementen voor klanten oplevert, prima, anders lekker laten voor wat het is.

TJ

Het kan dan wel voldoen aan de eisen, is het niet veel interessanter om te kijken of die eisen zélf nog voldoen aan de samenleving van 2020?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond