Deel dit artikel
-

Nieuwe abonnementen door stijging mobiel dataverkeer

T-Mobile plant een van de grootste uitbreiding van het 3G-netwerk in jaren. De afgelopen jaren rees het mobiele dataverkeer de pan uit. Met de nieuwe netwerken komen ook verschillende abonnementen voor mobiel internet.

Dat zegt Bart Weijermars, directeur bij T-Mobile in een interview met ANP. “We gaan meer kijken naar de snelheid en de diensten die worden geleverd, maar dan wel op een manier dat de consument zich geen zorgen maakt over zijn datagebruik. Een video in HD-kwaliteit bekijken is echter heel wat anders dan je mail binnenhalen.”

Met een stijgend gebruik van mobiel dataverkeer, liggen de flat fee-abonnementen onder druk. T-Mobile zou volgens Weijermars alle zeilen moeten bijzetten. Het netwerk van T-Mobile kreeg twee jaar geleden per maand 7 terabyte te verwerken, in 2009 steeg dit naar 200 terrabyte. Die snelle groei is direct terug te voeren op de verkoop van smartphones en USB-dongles voor mobiel internet op de laptop.

Genoeg reden om te investeren in de uitbreiding van het netwerk. Weijermars laat het ANP weten dat T-Mobile meer basisstations gaat plaatsen en meer ruimte reserveert voor mobiel internet.

T-Mobile investeert bijvoorbeeld in netwerken die tientallen megabits per seconde aankunnen en Ethernet-aansluitingen op de UMTS-masten.

Het bedrijf liet in februari weten dat het verwacht dat zijn klanten in de komende vijf jaar 300 keer meer mobiel dataverkeer gaan gebruiken dan nu. Momenteel zijn het telefoons als iPhone en Androids die voor enkele tientallen procenten meer dataverkeer zorgen. Het wordt niet duidelijk of en welke nieuwe betaalmodellen T-Mobile wil gaan hanteren.

Vodafone meldde in januari nog dat  11 procent van zijn omzet afkomstig is uit de handel in mobiele data.

De bestuursvoorzitter van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile liet eerder weten dat het moment is aangebroken om netwerken en IT-systemen te bouwen voor de ‘gigabit-gemeenschap’ van morgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond