Deel dit artikel
-

Nieuwe app laat treinreizigers onderweg chatten

De uitdrukking ‘in hetzelfde schuitje zitten’ heeft bij de nieuwe mobiele app Lokin een heel andere, veel positiever betekenis. Hij stelt treinreizigers in staat om voor en tijdens de reis met mede-passagiers te kletsen.

Lokin is een nieuwe app die is ontwikkeld voor treinreizigers op het Duitse spoor. Appsfactory ontwikkelde hem in opdracht van uitgever Axel Springer. De app bevat behalve live locatiegebonden chat ook informatie over aankomst- en vertrektijden van de treinen.

Met een massamedia campagne, onder meer met een tv-commercial met Anni Friesinger, zal Lokin onder de aandacht van het brede publiek worden gebracht.

Hoewel zeer bedreven op social media in reisinformatie en onderhoudende chats hebben de Nederlandse Spoorwegen niet een vergelijkbare dienst. Nederlandse reizigers die onderweg tijdens een analoge chat hun hart verloren aan een onbekende medepassagier kunnen dat wel kenbaar maken op het amoureuze NS Hartkloppingen.

Deel dit bericht

8 Reacties

jaap van Till

Volgens mij moet dat ook met de @FireChatapp kunnen. Probeer het maar eens !

Erwin Boogert

Dankje, je hebt gelijk. Kende ik nog niet.

C

Er komt binnenkort ook een Nederlandse partij op de markt, ze hebben met alle openbaar vervoer vertegenwoordigers / partijen reeds gesproken. De NS is zelfs bereid er in te investeren.

Piet

Hi C,

Hoe heet deze app voor de Nederlandse markt? Ik ben benieuwd!

C

Piet, de naam wouden ze niet bekend maken omdat die eerst als merk vastgelegd moest worden.

Piet

Oké! Weet je wel wat de app allemaal kan doen? Lijkt me erg handig om te gebruiken tijdens die saaie ritten.

Jos

En waarom heb je dan een smartphone nodig om met medereizigers te praten??!

Sebastian

Omdat chat laag drempelig is en is het maklelijker is om mensen met zelfde interesses te vinden. Misschien studeer je ICT en je snapt de code niet dan ga je op zoek naar mede-icters … Om maar een voorbeeld te geven

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond