Deel dit artikel
-

Nieuwe app Zalando herkent kleding op straat

Een nieuwe mobiele app van Zalando helpt zijn klanten om op straat, in winkels en tijdens feestjes van de kleding van anderen te herkennen en direct te kopen.

Hiertoe heeft Zalando gisteren een update van zijn iOS-app doorgevoerd in Duitsland. Als de resultaten bevallen, zal de modewinkel deze functie ook naar andere landen uitrollen.

Een nieuwe techniek, ontwikkeld door Cortexica, maakt de camear in de app slimmer. Wie in een winkel of tijdens een uitje leuke kleding ziet, hoeft enkel een foto te maken om een vergelijkbaar item op Zalando te vinden. Met een extra vingerbeweging ligt het item in het winkelmandje klaar om af te rekenen.

Fysieke retailers kunnen dit als een paard van Troje zien. Zalando test of zijn klanten het als een nuttige extra beschouwen. Rond de veertig procent van het bezoek aan de online shop komt van telefoons en tablets. Welk deel daarvan via telefoons onderweg gebeurt, is niet bekend. Een woordvoerder van het bedrijf zegt wel dat het om een groeiend aantal klanten gaat dat ambulant shopt.

De eigenaren van Zalando willen het bedrijf nog voor het einde van het jaar naar de beurs brengen.

Foto: icanteachyouhowtodoit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond