Deel dit artikel
-

Nieuwe auto’s online veel goedkoper dan bij dealer

Het is goedkoper om een nieuwe auto via internet te kopen dan via een fysieke dealer. Een breed onderzoek van de Duitse autoclub ADAC laat zien dat de besparingen van honderden tot enkele duizenden euro’s kunnen oplopen.

Voor zijn onderzoek bekeek de ADAC, een zusterclub van onze ANWB, twaalf portalen waar Duitse consumenten nieuwe auto’s kunnen configureren en daadwerkelijk aanschaffen. De testers zijn steeds op zoek gegaan naar vijf modellen van Fiat, Opel, VW BMW en Nissan.

De autoportalen konden gemiddeld zestien procent korting aanbieden op de catalogusprijs. Onderzoeken bij de fysieke dealers lieten zien dat de testkopers niet verder kwamen dan elf procent.

Het onderzoek geeft weer dat voedingsbodem is voor online ondernemers die willen bemiddelen tussen online kopers en verkopers van nieuwe auto’s. Het werd jarenlang zinloos geacht hierin te investeren. “Je koopt geen auto via internet”, was het dragende argument. Dat begint echter te vervallen zodra er honderdjes of duizendjes worden bespaard en de service en afhandeling van de transactie goed zijn.

Daar komt bij dat het dealerlandschap in Europa zich begint te veranderen. Verscheidene fabrikanten hebben aangegeven hun dealernetwerk te willen verkleinen om in grotere steden met nieuwe winkelconcepten meer op ‘ervaring en beleving’ te willen focussen. Dat is een van de redenen dat automaker Tesla vanuit eigen showrooms handel bedrijft, onder meer in Eindhoven.

In Nederland zouden zoveel autodealerbedrijven zijn dat ze bij de huidige verkoopcijfers van nieuwe auto’s geen winst maken.

Het Duitse onderzoek laat zien dat negen procent van de consumenten zijn volgende nieuwe auto wel via internet zou kopen.

Foto: Wonderlane (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Gert-Jan

Mijn advies aan lokale dealers zou zijn om je nu alvast schrap te gaan zetten voor de komende tijden en je te specialiseren en om te kijken naar welke toegevoegde waarde je nog meer kan gaan bieden. Bijv. door je zelf (ook online!) te profileren als expert voor mobiliteit voor ouderen. Zonder specialiteit sta je binnen no-time met lege handen aan de zijlijn en vraag je je af waar het mis is gegaan.

Hans de Ligt

En let op mijn woorden, wat voor auto’s kan, kan ook voor andere grote aankopen….. complimenten voor BMW, dat er vele mogen volgen!

peter vervoort

En dan praten we nog niet eens over de import van jonggebruikte occasions van de bekende Duitse merken uit Duitsland.

Auto van 6 maanden oud en enkele duizenden kms is al snel 30-40% goedkoper.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond