Deel dit artikel
-

Nieuwe baas voor Apple TV wijst op grote ambities

Apple lijkt nieuwe ambities te koesteren met Apple TV. De divisie wordt voortaan geleid door Timothy D. Twerdahl, de voormalige chef van Amazon Fire TV, zo heeft Apple ook zelf bevestigd.

Twerdahl heeft ruime ervaring op dit gebied, hij werkte ook voor Netflix en Roku. Pete Distad, die tot nu toe Apple TV leidde, gaat zich richten op content.

Apple CEO Tim Cook had al aangegeven dat Apple TV weer meer aandacht zou krijgen.

Apple TV werd niet de klapper waarop velen hadden gehoopt, ondanks de introductie van een speciale appwinkel. Omdat de lancering van de vierde generatie Apple TV in 2015 al diverse keren was uitgesteld, kon Apple links- en rechtsom worden ingehaald, onder meer door Googles Chromecast en het Amerikaanse Roku.

Aanvankelijk wilde Apple in de VS een pakket zenders aanbieden voor 30 tot 40 dollar per maand, maar de onderhandelingen met de mediabedrijven liepen al niet soepel, waardoor Apple moest afzien van de lancering van Live TV. Sindsdien is het stil gebleven. In 2016 is geen nieuw model van Apple TV verschenen.

Een jaar na de lancering werd al duidelijk dat de vierde generatie Apple TV flink wat marktaandeel heeft moeten inleveren. Apple eindigde in de VS zelfs op een derde plaats, achter het bedrijf Roku. De grote winnaar is Googles Chromecast.

Amazon lanceerde in 2014 een concurrent voor Apple TV. Via Fire TV worden onder meer diensten als Amazon Video, Hulu Plus, ESPN, Showtime, MLB, Vimeo, TED, Disney, YouTube en Netflix aangeboden. Er zijn daarnaast tweehonderdduizend filmtitels te huren. Amazon bood al een volledig filmprogramma aan via Amazon Prime.

Deel dit bericht

1 Reactie

Denny

“Apple eindigde in de VS zelfs op een derde plaats, achter het bedrijf Roku. De grote winnaar is Googles Chromecast”.

Weet niet of dit wel klopt, Comscore heeft het over een marktaandeel in de USA van 49% voor Roku en 22% voor Chromecast.

https://www.comscore.com/Insights/Blog/Roku-Leads-OTT-Streaming-Devices-in-Household-Market-Share

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond