Deel dit artikel
-

Burgers’ Zoo publiceert Apple TV-app

Dierenpark Burgers’ Zoo brengt samen met webbouwer Infocaster misschien wel ‘s werelds eerste app uit Apple TV. Hierdoor komen haarscherpe video-opnames van onder meer haaien en pinguïns als levend behang in huiskamers binnen en buiten Nederland.

De app is gratis te downloaden (link) en biedt de mogelijkheid tot in app-aankopen. Van de leefomgevingen Bush, Desert en Ocean is ieder een uur aan beeldmateriaal beschikbaar gemaakt. Het betreft hier een experiment dat zich puur op Apple TV richt. Van een YouTube/Chromecast-versie is geen sprake.

Databasemarketeer Danny Oosterveer legt aan Emerce uit: “We brengen de leefwerelden heel sterk naar voren. In ons park zie je de dieren niet achter tralies maar in hun eigen leefomgeving. Je hoort alles om je heen. Met deze app proberen we een net zo indringende ervaring te bieden om de natuur en de dierenwereld te ontdekken. Als je ergens stil gaat staan dan zie je de wereld pas echt goed.”

Voor Burgers’ Zoo is die niet de eerste ervaring als ‘uitgever van eigen materiaal’. Het bedrijf heeft al langer een eigen tv-programma bij RTL. “We willen steeds meer gaan doen met eigen kanalen, ook op YouTube”, waar de dierentuin uit Arnhem een kanaal met vierduizend abonnees en 4,5 miljoen views heeft. Dat kanaal wordt bemand met twee ‘in house vloggers’. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met 360 graden-video en live streaming.

De Apple-app biedt in totaal zes scènes van een uur. Een deel daarvan is gratis te bekijken, een deel tegen betaling.

De productie met Infocaster is in het Engels ontwikkeld, omdat het dierenpark ook graag buitenlandse gasten wil kunnen trekken. De video’s zijn gemaakt door Martijn Baudoin. In de Nederlandse versie zullen de actuele vlogs van het filmteam ook verschijnen.

“Het doel is bewustzijn opwekken en het merk laden. Er zit geen directe conversieroute in de app om een toegangskaartje te kopen.”

Foto: Red Janusun (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond