Deel dit artikel
-

Nieuwe Duitse flitsbezorger stort zich op Aziatische markt

Duitsland brengt weer een nieuwe flitsbezorger voort. Gotiger richt zich op Aziatische producten. De oprichters komen van Gorillas.

De Berlijnse startup is pas begin juli officieel van start gegaan. Daarvoor zat de bezorgdienst voor Aziatisch eten nog in de testfase.

Een online supermarkt voor dumplings, noodles en paksoi bestond tot nu toe niet in Duitsland.

De Berlijners importeren het voedsel van verschillende handelaren in Azië, terwijl verse groenten en fruit uit Europa komen. Niet zelden wordt er voor 100 euro besteld. Ter vergelijking: Voor Gorilla’s lag de gemiddelde waarde vorig jaar bijvoorbeeld rond de 20 euro.

In de toekomst wil het bedrijf ook eigen merken aanbieden. Gorilla’s en Flink zijn deze weg al ingeslagen, want het levert hogere marges op.

Mede oprichter Cathal Corcoran komt uit Ierland. Hij werkte 19 jaar bij Lidl en was verantwoordelijk voor de inkoop op de Ierse markt. In het voorjaar van vorig jaar trad hij in dienst bij Gorillas als commercieel directeur en moest hij de Duitse markt vooruit helpen.

Mede-oprichter Moritz Fritzen komt ook van Gorillas en was  daar verantwoordelijk voor het wereldwijde merkmanagement. Eerder werkte hij bij Facebook. Een andere nieuwe toevoeging aan het oprichtingsteam is James Vosper-Robinson, die eerder ook werkte voor onder meer Gorillas en de taxi-app Free Now.

De jonge startup heeft onlangs nog een andere Berlijnse bezorgdienst Bring overgenomen. De online supermarkt levert binnen 30 minuten, zowel met auto’s als fietsen.

Of het bedrijf ook internationale ambities koestert, is niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond