Deel dit artikel
-

Nieuwe eigenaar Eredivisie Live lijdt miljardenverlies

Rupert Murdochs News Corp, via Fox de kersverse eigenaar van Eredivisie Live, heeft het afgelopen kwartaal een miljardenverlies geleden.

De omzet ging ook hard achteruit naar 8,4 miljard dollar. Een jaar geleden was er nog sprake van een winst van 683 miljoen. Het verlies kwam deels door afschrijvingen op Australische activiteiten en de afwikkeling van de schandalen rond de Britse New of the World. Het winstcijfer werd bovendien gedrukt door een last van 2,9 miljard dollar vanwege een voorgenomen splitsing in een media- en een entertainmenttak. Dochter Fox kampt met dalende kijkcijfers voor het exportproduct American Idol.

De kabeldivisie, met onder meer Fox News Channel, deed het overigens wel goed met een operationele winst van 792 miljoen dollar. De advertentie-inkomsten stegen met 5 procent.

Murdoch is onder meer eigenaar van de kranten The Wall Street Journal, New York Post, Times of Londen, uitgever HarperCollins en filmstudio 20th Century Fox. Ook die zag de omzet scherp teruglopen.

SP-Kamerlid Jasper van Dijk heeft gisteren gewaarschuwd voor Murdoch:  “Die doet niet aan liefdadigheid; hij zal de gemaakte kosten van meer dan een miljard euro willen terugverdienen. Dat mag er niet toe leiden dat de samenvattingen van de wedstrijden worden ingekort of later worden uitgezonden om kijkers naar zijn betaalzender over te laten stappen.”

Murdoch heeft er volgens Van Dijk immers alle belang bij dat zoveel mogelijk kijkers naar zijn betaalzender overstappen. “We moeten voorkomen dat programma’s steeds meer achter een decoder verdwijnen. We betalen met zijn allen voor dit soort voorzieningen, kijkers hebben dan ook recht op een toegankelijke sportuitzending op een fatsoenlijk tijdstip.”

 

Deel dit bericht

5 Reacties

M.Roelofs

Daily dose of humor van de SP:

“kijkers hebben dan ook recht op een toegankelijke sportuitzending op een fatsoenlijk tijdstip ”

Nieuwe indeling van de maslow piramide bij de SP?

Karel Kolb

Nee hoor, volk wil brood én spelen.

M.Roelofs

Bizar dat politiek zich hier mee bezig houdt. Ik wens onbeperkte toegang tot 24 hr per day Cat Channel en Bridge TV.

Erwin Boogert

Maar welke politieke partij heeft die op zijn beloftelijstje staan? Daarom maar een oproepje.

Meelezende politicus, voelt u niet geremd om uw idee over de programmagids 2013/2014 in dit forum aan de lezers- en kijkerscommissie voor te leggen. #zwevendekiezers

Piet Fransen

Is ook wel te verwachten als er zo met geld gestrooid wordt. Vanwege de crisis zal het in de toekomst alleen maar moeilijker worden om winst te maken met voetbal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond