Deel dit artikel
-

Nieuwe eigenaar Wehkamp

Wehkamp komt in handen van een andere eigenaar. De Zweedse investeringsmaatschappij Industri Kapital (IK) heeft het thuiswinkelbedrijf gekocht. Dat heeft het Britse Great Universal Stores (GUS), de huidige eigenaar, vandaag bekendgemaakt.

De overname heeft volgens woordvoerder Joke Vrolijk van Wehkamp geen gevolgen voor de medewerkers. Ook de klanten zullen niets merken. “Maandag is het gewoon weer business as usual,” aldus Vrolijk.

De nieuwe eigenaar IK geeft Wehkamp de kans om haar internetstrategie verder uit te bouwen, aldus Vrolijk. Op dit moment is 50 procent van de omzet van het thuiswinkelbedrijf afkomstig van online verkopen. Vorig jaar was dat nog 35 procent, blijkt uit cijfers van Wehkamp. De site van het bedrijf trekt volgens Vrolijk een miljoen bezoekers per week.

“De catalogus wordt steeds meer een ondersteuning voor onze online-activiteiten,” licht Vrolijk toe. “We komen nu elke maand met een catalogus waarin we telkens verwijzen naar de site.”

Wehkamp wordt voor een bedrag van 390 miljoen euro verkocht. GUS gebruikt de opbrengst voor de aflossing van schulden. Wehkamp werd in 1952 opgericht door Herman Wehkamp.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond