Deel dit artikel
-

Nieuwe financiering voor TradingCars.com

TradingCars.com heeft vier miljoen euro nieuw kapitaal gekregen. Het in Nederland gevestigde bedrijf biedt autodealers de mogelijkheid om online te handelen via een marktplaats. Het bedrijf kreeg de vier miljoen euro van enkele investeerders, waaronder VADO Beheer, dat de leiding nam bij deze tweede financieringsronde. Het geld wordt aangewend voor verdere expansie.

Behalve nieuwe investeerders, waaronder naast VADO Beheer ook B.H.R. Hiltermann, deden ook bestaande investeerders mee aan deze nieuwe financieringsronde. Onder de bestaande financiers bevindt zich Insight Capital Partners , dat vorig jaar de leiding nam met de eersteronde financiering. Die bracht 6 miljoen dollar op.

Via de site van TradingCars.com kunnen autohandelaren auto's kopen en verkopen. TradingCars.com maakt gebruik van de prijsverschillen die er bestaan op de automarkten in de diverse landen. Het kan voor een autohandelaar goedkoper zijn auto's te kopen in het buurland dan bij een collegadealer in een aangrenzende stad. Vaak laten ze dit maar achterwege omdat ze het lastig vinden om zaken te doen met een bedrijf aan de andere kant van de wereld, en ze niet kunnen inschatten of ze zaken doen met een betrouwbare partij. TradingCars.com wil hierin – samen met de partners – voorzien. Die partners zijn ondermeer ABN Amro (financiering), AON (verzekeringen) en Bureau Veritas (controle kredietwaardigheid).

Inkomsten krijgt TradingCars.com uit een bedrag dat gebruikers betalen voor het inschrijven (75 dollar) en uit een commissie van 1,75 procent op de verkochte auto's. Verder verkrijgt het bedrijf ook commissie op 'andere services' die het aanbiedt, waaronder het afsluiten van verzekeringen. Over de omzet wil het bedrijf nog geen uitlatingen doen. Sinds de start in oktober is er voor een waarde van 25 miljoen euro verhandeld, aldus TradingCars.com, bovendien hebben zich in het derde kwartaal van vorig jaar 600 bedrijven ingeschreven (uit 15 verschillende landen). Dat zou betekenen dat de omzet sinds de start op minimaal 486.451 euro uitkomt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond