Deel dit artikel
-

Nieuwe investeerders e-commercestart-up Billy Grace

Het jonge Nederlandse bedrijf Billy Grace rondt zijn eerste investeringsronde af. Vandaag lanceert het ook de software waarmee Shopify-winkels hun marketingbestedingen slim kunnen optimaliseren.

Na maanden testen met enkele tientallen winkels en voorbereiding van meer dan een jaar trekken Robin Friend, Tjadi Peeters en Mitch Voskuilen (foto, vlnr) het doek van Billy Grace. Hun nieuwe bedrijf komt voort uit CroudX. Dat is hun andere bedrijf, Nederlands eerste marketingbureau dat zich richt op Shopify.

De nieuwe onderneming richt zich op een subonderdeel van de marketingpraktijk van e-commerce op Shopify. Billy Grace is een SaaS-dienst die zich richt op crosschannel budget- en biedingoptimalisaties. Het gaat daarbij om reclame-inkoop op digitale platformen als Facebook en Google. Daarnaast geeft het inzichten en voorspellingen over aanpalende zaken als bijvoorbeeld voorraden en productprijzen.

Een zelfontwikkeld robotic process automation-proces doet over alle relevante kanalen budgetbeheer en biedingen. Het onderliggende analysesysteem kent de doelen van de ondernemer en past zijn biedgedrag daar op aan. Waar een mens hoger zou bieden, of eerder zou afhaken, kan de computer op grond van historische data en actuele marktcijfers anders beslissen.

Friend: “We hebben een datagedreven attributiemodel op first party data waardoor het algoritme een betere inschatting kan maken van de kwaliteit van de advertenties. Het algoritme vertelt vervolgens wat beste budgetverdeling is over alle kanalen heen.”

In een testperiode van een jaar heeft de software van Billy Grace bij vijftig klanten van CroudX gezorgd voor ROI-stijgingen van tussen de dertig en 120 procent.

De dienst laadt behalve de transactiegegevens uit Shopify ook die van bol.com en Amazon in. Daarna is de SaaS-dienst wel enkel op Shopify actief. Er wordt gekeken naar uitbreiding richting andere leveranciers en Agencies. “Veel klanten willen direct to consumer.”

Billy Grace bestaat uit een team van veertien man. De technische ontwikkeling is anderhalf jaar geleden begonnen. De bedrijfsnaam is een combinatie van de in Amerika twee meest voorkomende namen in de tijd dat computers opkwamen. De oprichters geven daarmee een menselijk en persoonlijk aspect aan hun software. Dit benadrukt de strategie om in te spelen op de behoefte bij bedrijven om gebruiksvriendelijke AI-software te gebruiken die complexe en repetitieve taken van werknemers automatiseert. Zo kunnen marketeers zich met meer andere, hogere taken bezighouden.

De eerste investeerders die in december instapten zijn Raymond Spanjar en Floris Rost van Tonningen. Zij stonden ooit aan de basis van Hyves, een lokale voorloper van Facebook. Daarna stapten ook Robert-Jan Patrick de Laive. David Vermeulen en Marc Wesseling in. De ondernemers achter Billy Grace denken in de komende maanden nog enkele strategische particuliere geldschieters aan te haken.

Over de omvang deze investeringsronden en de waardering doen de partijen geen uitspraak.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond