Deel dit artikel
-

Nieuwe Microsoft topman lanceert Office voor iPad

Satya Nadella, de nieuwe baas van Microsoft, heeft zojuist Microsoft Office voor iPad aangekondigd. De drie belangrijkste programma’s Excel, PowerPoint en Word zijn apart te downloaden en zijn gratis voor het bekijken van documenten.

Voor het bewerken van documenten is een Office 365 abonnement nodig. Er was al een geïntegreerde versie van Office voor de iPhone. Die blijft bestaan en is zelfs geheel gratis (ook voor Android). De drie iPad-applicaties zijn echter volwaardige programma’s vergelijkbaar met de desktopversies.

Nadella benadrukte dat Windows geen voorkeursbehandeling meer zal krijgen. Het bedrijf wil zijn diensten en software voor alle tablets, pc’s en smartphones beschikbaar maken. Plannen voor Windows worden volgende week op een aparte conferentie aangekondigd.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Rob

Met de gratis versie kun je bestanden alleen bekijken maar niet bewerken. Dat vind ik jammer. Ik gebruik al tijdtje een gratis alternatief voor Microsoft Office op mijn Mac en iPad. Je kunt daarmee gratis (en legaal!) Word, Excel en Powerpoint gebruiken.

Op deze pagina http://www.simpelhuishoudboekje.org/huishoudboekje_ipad.html wordt uitgelegd hoe je dit op je ipad en MAC moet installeren. Het werkt met Dropbox, Google Drive en Onedrive. Het werkt niet met iCloud.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond