Deel dit artikel
-

Nieuwe proef met dynamische energietarieven

De pilot Jouw Energie Moment krijgt een vervolg. Hiervoor hebben de partners Enexis, Fudura, Senfal, Shifft, Technolution en TNO afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
De belangrijkste doelstelling van het project is het – in een realistische omgeving – ontwikkelen van een transparant verrekeningssysteem op basis van dynamische tarieven.

Onderdeel van de pilot is het opslaan van energie met behulp van een thuisaccu achter de meter.

Het is de eerste keer dat partijen gezamenlijk gaan onderzoeken hoe in een bepaald gebied decentraal opgewekte en opgeslagen energie kan worden gebruikt, verdeeld en verrekend over de verschillende huishoudens.

De eerste pilot beperkte zich tot een variabel elektriciteitstarief in combinatie met slimme apparaten om energiegedrag te stimuleren. Het  vervolg, Jouw Energie Moment 2.0 (JEM 2.0), onderzoekt de commerciële haalbaarheid van dynamische tarieven. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden om de wisselende vraag naar en aanbod van energie op elkaar af te stemmen, zodat de beschikbare netcapaciteit optimaal benut wordt.

JEM 2.0 vindt in ieder geval plaats in de wijken Meulenspie en EasyStreet in Breda. Deze wijken deden ook in de eerste pilot mee.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond