Deel dit artikel
-

Nieuwe provider voor anonieme diensten

Een compleet platform met volledig op privacy gerichte diensten onder de naam Privider.com is vandaag van start gegaan. Het is volgens de initiatiefnemers de eerste totaaloplossing voor anoniem betalen, reserveren, bestellen, shoppen, bellen, sms’en, mailen en chatten. Slechts afname van betaalde diensten worden verrekend met het prepaid tegoed van de klant.

Het gebruik van een tweede telefoon is volgens het bedrijf niet meer nodig. Telefoonnummers die worden gekozen via Privider verschijnen niet op het beloverzicht van bestaande telecomaanbieders als bijvoorbeeld Vodafone of KPN.

Tevens introduceert Privider anoniem betalen via een prepaid tegoed. Spaargeld kan eenvoudig worden omgezet bij een van de partners: BP, Total, Avia, Texaco of Halfords. Vervolgens kan het tegoed worden besteed aan bijvoorbeeld Privider-diensten zoals bellen, mailen of daten. Op het bankafschrift is niets terug te vinden van een betaling via Privider, aangezien een en ander met een prepaid tegoed wordt verrekend. Betalen met Bitcoin kan ook.

Privider biedt ook een betaalmethode voor webshops aan. De gebruiker betaalt met het prepaid tegoed oftewel credits, die op zijn of haar account staan. Indien de webshop een zogenaamde transactie API implementeert en de Privider Pay knop (logo) plaatst, kan de gebruiker ‘volledig anoniem betalen’ voor producten of diensten van de webshop.

Het bedrijf is opgericht door Don Strop, die vroeger werkzaam was in de groothandel van  faillissementsgoederen en het organiseren van veilingen en openbare verkopen. Marketing en verkoop doet René Betlem van Freshplates.com. Hij werkte voorheen voor Veronica en RTL. “We rekenen op 5000 tot 10.000 klanten”, zegt Betlem. “Klanten die wij dus niet kennen, wij sturen geen rekeningen.”

Betlem erkent dat de dienst ook door criminelen zou kunnen worden gebruikt. “Wij zien  privacy echter als een grondrecht. Bij misbruik zullen we wel assistentie verlenen aan politie.”

Privider is een reclamecampagne gestart via Radio10, 100% NL en Slam!FM.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond