Deel dit artikel
-

Nieuwe Safari waarschuwt voor onveilige verbindingen

De nieuwste versie van Apples browser Safari, die vanavond met iOS 11.3 en High Sierra 10.13.4 is vrijgegeven, waarschuwt voortaan voor onveilige verbindingen. Wie een wachtwoord of creditcardnummer invoert op een onbeveiligde webpagina, krijgt een waarschuwing.

Ook heeft Safari eindelijk volwaardige ondersteuning voor progressive web-apps, die ook offline nog kunnen werken, en voor het eerst toegang bieden tot microfoon en camera.

De browser ondersteunt ook een volgende generatie gifs. De Reader-weergave is verbeterd. Zo blijven kopteksten die een link bevatten nu klikbaar.

iOS 11.3 is een relatief grote update. Zo heeft Message een optie gekregen voor zakelijke gesprekken. Onder de noemer ‘Business Chat’ is iMessage te gebruiken voor klantcontact, service en verkoop.

In de VS is de gezondheid-app uitgebreid met een medisch dossier.

Om te voldoen aan de komende Europese privacywet GDPR bevat iOS 11.3 nieuwe privacyschermen. Ook geeft Apple inzicht in de prestaties van de batterij. De iPhone blijft verder piekprestaties leveren op toestellen waarvan de accu moet worden vervangen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond