Deel dit artikel
-

Nieuwe veilingsite als alternatief voor eBay

In reactie op de tariefverhogingen van eBay start maandag de nieuwe Europese veilingsite DiverseTrade.com. Dat is een dag voordat eBay de tarieven voor webhandelaren flink verhoogt. DiverseTrade wil online handelaren trekken door hen flink lagere tarieven te bieden en groter gebruiksgemak.

Initiatiefnemer Maurice Valentijn van DiverseTrade is zelf als hobbyist bij eBay begonnen. Nadat op het discussieforum van eBay, het ‘prikbord’, steeds vaker negatieve berichten over de veilingsite werden verwijderd door moderators, besloot Valentijn om zelf een forum op te zetten. Dat forum kreeg de naam DiverseTrade.com en bestaat sinds 26 juli. Tot nu toe zijn volgens Valentijn zo’n 22.000 berichten geplaatst, en heeft de site meer dan twee miljoen pageviews gehad.

Het succes van het forum leidde tot het idee om zelf een alternatief voor eBay op te starten. Niet geheel toevallig start die nieuwe site komende maandag; een dag later, op 22 augustus, voert eBay namelijk zijn prijsstijgingen door. Valentijn: “Mensen kunnen op de 21e onze site bekijken, voordat ze besluiten op de 22e om over te stappen.”

DiverseTrade is wat betreft opzet vergelijkbaar met eBay, aldus Valentijn. De site richt zich dan ook, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Marktplaats.nl, op internationale online handel. Naast lagere tarieven, biedt de veilingsite nog andere voordelen, vertelt Valentijn. Zo biedt de site een online helpdesk, en in de nabije toekomst een live helpdesk.

Op dit moment werken 12 mensen aan de site, waarvan vier full time. Het IT-bedrijf DiverseLab is het bedrijf achter de veilingsite.

DiverseTrade werkt met een vaste abonnementsvorm, waarbij gebruikers bijvoorbeeld 500 artikelen voor 15 euro kunnen aanbieden. Omgerekend is dat 3 cent per artikel. In Nederland kost het voor eigenaren van een eBay Store nu nog 1 cent om een artikel aan te bieden. Straks wordt dat 5 cent voor artikelen tot 500 euro, en 20 cent voor de plaatsing van artikelen van 500 euro en duurder. In tegenstelling tot eBay rekent DiverseTrade geen commissiekosten achteraf.

De interesse in de nieuwe veilingsite is volgens de oprichters van de site erg groot. Zowel vanuit de particuliere als zakelijke markt, beweren zij. Hoe groot de belangstelling daadwerkelijk is, zal de komende periode moeten blijken. Wellicht dat de tientallen Nederlandse eBay-handelaren die hun werkzaamheden op de Nederlandse internetveiling stopten, tot de eerste groep overstappers behoren. Hier berichtte Emerce een aantal weken terug over. Hun vertrek bij eBay was een protest tegen de tariefverhogingen.

Andere eBay gebruikers protesteerden door een petitie te ondertekenen; zo’n 27.000 eBay gebruikers wereldwijd tekenden deze tot nu toe. In totaal staan 209 miljoen internetters te boek als geregistreerd eBay gebruiker; daarvan is 40 procent ‘actief’.

Overigens zijn niet alle eBay handelaren rouwig om de prijsverhoging. Vooral grotere handelaren verwelkomen de wijziging, omdat ze een schifting tot gevolg zou hebben. De handelaren klaagden al langer over de steeds verder toenemende vervuiling van het handelsplatform.

Deel dit bericht

25 Reacties

Marco

En ik zag ook dat er nog een nieuwe site van start is gegaan, http://www.ZoVerkocht.nl.  Wel een originele naam al is de site nog wat leeg…

Silvia

Helaas staat er een grote fout in het artikel.Er staat dat plaatsen op Ebay straks 5 cent voor artikelen tot 500 euro gaat kosten, maar dit moet zijn: 5 cent voor artikelen to 5 euro !!!!!!Daarboven worden de plaatsingskosten nog hoger.Een heel stuk duurder dus.

Dirk

Ach wat een zever, een alternatief op ebay, dan zullen ze nog lang bezig mogen zijn voordat ze ebay voorbij steken. Het ziet er maar een magere site uit. Zo bestaan er al honderde sites, niks nieuws!! Kijk maar op http://marktplaats.pagina.nl AND SEE FOR YOURSELF

Brandon

Niets zever, oordeel niet voor de site officieel opengaat. De url waar u naar linkt is een pure reclame site dus die valt zoiezo al buiten de mand.En natuurlijk kan je een internationaal bedrijf niet in 1,2,3 zomaar inhalen, dit is voor de meeste mensen begrijpelijk. Jij oordeelt slechts op de intro en kijkt niet eens naar het actieve forum.

Edward

Dat is natuurlijk geen serieuze concurrentie voor eBay. DiverseTrade is een studentengrapje dat iemand op z'n zolderkamertje heeft bedacht en opgezet.

kees van Sante

De veilingsite gaat uiteraard zo goed van start met minimaal 15 ebay ex-handelaren. De site allestekoop.com heeft momenteel veel meer opties zoals een community met geintegreerd forum ,chat en blog.veilingen vergelijken, LISTING DESIGNER waarbij je al een leuk uitziende voorgevormde plaatsings pagina hebt, skype, Sms notificaties, referral systeem,Cross-Promotions verbindingen zodat je elkaars veilingen kunt promoten, je eigen rss feed, bulklister waarmee ebay cvs bestanden kunnen worden geconverteerd naar allestekoop veilingen, Jouw ebay feedback is ook op allestekoop te zien,Geautomatiseerd Geschillen Console en NOG veel meer en dan nog ook allemaal gratis {op de sms functies na}

Suzanne

DiverseTrade is een onderneming die zelfs kwa handelsnaam is geregistreerd. Heeft een eigen server netwerk en een crew die 24/7 meewerkt. Lijkt me sterk dat het op een zoldertje gebouwd is. de veilingwebsite is nog niet open maar word ak gevuld door een kleine 100 ex ebay handelaren

kees van Sante

Vegeet niet dat iets wat op een zoldertje is gebouwd ook uit kan groeien tot iets groots.Bijna alles grote firma's zijn in het klein begonnen zelfs Bill Gates is op zijn zolderkamertje begonnen, net als de oprichter van Ebay, Pierre Omidyar. Uiteraard is er ook een handelsnaam voor http://allestekoop.com bij de KVK aangevraagd. Net als een SSL rquest bij de KPN, zodat onze site ook secure is. We hebben ook al een google toolbar knop, zodat gebruikers direct vanaf hun pc kunnen zoeken op allestekoop, waar ook de laatste Rss feeds te lezen zijn. Uiteraard is alle begin moeilijk, maar doordat ik maar alleen werk, en dit een uitgegroeide hobby is, zijn er dus ook geen kosten voor de gebruikers.

Mvl

Ik wil niet l*llig doen, maar het enige dat er is is een forum, en dat is gewoon een phpBB instantie. En dan is ook nog niet eens de moeite genomen om de Engelstalige language files te vertalen. Bovendien matcht de uitgesproken ambitie ('the new auction site for Europe') niet met de discussies en communicatie die louter in het Nederlands plaats vindt. Een standaard phpBB install en een duidelijk gebrek aan visie en zakelijke richting (de site straalt het uit) maken je geen concurrent van Ebay. Sorry jongens maar hier redden jullie het niet mee. Dit project is geboren uit naïef enthousiasme en ik voorspel nu al dat de stekker er heel snel weer uit gaat. Het begint trouwens al goed: "Valentijn: “Mensen kunnen op de 21e onze site bekijken, voordat ze besluiten op de 22e om over te stappen.”" Het is vandaag de 21e en de site kan nog niet bekeken worden. Er is immers nog steeds niet meer dan een onaf phpBB forum. Ik begrijp eerlijke gezged niets van de aandacht voor deze 13-in-een-dozijn site.

Maestro

geachte heer van zantensinds wanneer valt oberen onder een it bedrijf?daarbij komt ook nog uw geweldig lopende websitezie deze link: http://www.belstat.nl/viewstat.asp?UserID=sante140&lang=nl zou eerlijk gezegt mijn gezicht niet meer durven vertonen.Ik zou kunnen zeggen dat u gewoon geflopt bent en zich nu gaat uitlaten tegen een veilingsite die wel zijn zaakjes in orde heeft.sorry voor mijn iets te velle reactie.

Maestro

De veilingsite gaat om 20.00 uur open, lezen is ook een vak!

Maestro

even aan de heer k van zantenNiet echt netjes om hier reclame te maken voor een veiling site die eigenlijk niet echt loopt toch? http://www.belstat.nl/viewstat.asp?UserID=sante140&lang=nl

MvL

Ok 20.00 uur dan.maar vertel eens: een nogal knullige onaffe voor een groot deel niet vertaalde standaard phpBB installatie met communicatie en gekeuvel louter in het Nederlands, en dan roepen dat het om 'the new auction site for Europe' gaat. Dat valt toch niet serieus te nemen? En dan die site van jullie "bedrijf" (diverselab.nl) 'DIVERSELABcoming soon on your screen Developments for Clans and gamers' Dat is geen visitekaartje voor een bedrijf dat als alternatief voor Ebay serieus wil worden genomen.

kees van Sante

Mestro, ik maak geen Reclame voor mijn website, het was gewoon een reactie op het bericht.Ik ondersteun deze aktie zelfs, en laat mij maar blij zijn met mijn hoogste 312 bezoekers en 1.772 bekeken pagina's, toch niet slecht voor een obertje en lid van ebay developers program en nog 13 andere websites. Het is en blijft een hobby, maar dromen kan uiteraard geen kwaad.En als je bijna iedere dag bezig ben met deze materie kun je uiteraard zelf heel veel op den duur. DUS, heel veel succes Maurice, maar dat heb ik al gezegt in ons telefonisch onderhoud. Kees van Sante zondere z

Jack R

Lijkt allemaal heel sterk op rwAuction Pro. Een pakket die full features bied als eBay aanbied. Zo kan iedereen voor slechts 795 zijn eigen veiling site openen. Inclusief wat eBay "stores"noemt.

Cinq Marquis

Grappig de stilte van allen die hierboven zo negatief waren tot en met maandag. Nu donderdagavond laat is het beeld toch wel even anders… 287 registered users4611 live auctions5 live wanted ads Net 3 dagen en een paar uur. Niet gek die cijfers, vergeet niet dat met deze "rate of growth" eBah binnen 3 jaar kleiner zal zijn dan diversetrade 😀

kees van Sante

Dit verhaal is zojuist naar de pers verzonden! Betreffende Allestekoop.comIk weet niet of je hier iets aan hebt, maar wij er kwamen via ons logboek bestand achter dat onze site language taal bestand is ontvreemdt cq gedownload , diezelfde dag komt diversetrade met het verhaal dat ze ook in het Nederlands verschijnen, na controle door mij en een van onze assistenten zijn wij erachter dat het inderdaad hetzelfde bestand betreft. Hier is hun bestand http://www.diversetrade.com/core/config/lang/dutch/site.lang en het bestand van allestekoop.com zal ik bijvoegen als bijlage , het doet me enorm zwaar zeker omdat ik hier dagen alleen aan heb zitten vertalen tot diep in de nacht terwijl zij spreken over 14 man welke werkzaam zijn aan het zgn.. ebay alternatief waar zoveel ophef over is gemaakt. Het blijkt uit het feit dat ik sommige functies welke nog niet waren aangezet in mijn administratie nog niet had vertaald, omdat deze immers nog niet noodzakelijk waren. Inmiddels is ons lek uiteraard gedicht. Met vriendelijke Groeten Kees van SanteAllestekoop.com

kees van Sante

Uiteraard is dit bericht NIET verzonden naar de Pers. Ik was gewoon zeer teleurgesteld, vandaar mijn overgevoelige reactie. mijn excuses hiervoor.

Smits

Betreft nieuwe veilingsite als alternatief voor eBay wens ik de oprichters veel succes toe in hun doen en laten.Zo ben ik van mening als het gratis kan zou het succes enorm zijn(mijn persoonlijke mening.Vandaar dat ik tevens bezig ben een site te maken en dit volledig gratis maar men mag een bedrag storten voor een goed doel eender welk bedrag .Mijn voorkeur en sitenaam gaat uit naar freegooglen.com maar dit in afwachting van de uitspraak t.o.v. Google.

Brandon

@t Smits, Zo te horen heb je niet genoeg research gepleegd, gratis kan een succes zijn ja dat is waar. Maar als je rond kijkt zijn er talloze "gratis" sites vol met allerlei reclame gut. En degene die gratis zijn en online zijn, zijn meestal amper bezocht. DiverseTrade daarentegen is zeer goed bezocht. Waarom ik zei dat je niet genoeg research gepleegd heb is vanwege je een idee, ja het klinkt allemaal leuk en fijn een gratis veilingsite maar je houdt geen rekening met allerlei kosten o.a. kvk,servers,domeinen,maintenance etc. etc. etc. de opstart kosten lopen al gauw op tot duizenden euro's als je het goed en serieus aanpakt. Eventjes een reseller account aanmaken met een leuke domein en een scriptje is niet voldoende om een echte veilingsite te runnen, mits je natuurlijk bezoekers trekt gezien er erg veel concurrentie is doch die niet erg bedreigend is omdat dat ook van die simpel opgezette veilingsites zijn zonder plannen vooraf.

Smits

Beste Brandon,graag een reactie op Uw bericht van 09-09-06.Ik ben van mening dat gratis best kan + plaats ik gratis de advertente op de hoogste ranking bij Google en dit door een vernuft systeem die niet te verplaatsen is door Google en volledig gratis is.Ik denk en ben me zeer zeker daarvan dat dit een succes zal zijn over heel Europa.Wat betreft een gift voor een goed doel daar is niets verkeerd mee maar zal inslaan als een bom.En zeg nu zelf men gaat alle zakelijke advertenties weer een bedrag aanrekenen,maar men vergeet dat men vroeger hiermee groot is geworden en dit heeft me tot nadenken gebracht.Hopend kan je mijn onpersoonlijk schrijven aanvaarden?NB. Zoek even op Google freedownloaden op dit woord is door mij geplaatst en duidelijk op bladzijde 1.Smits. Je kan proberen mij te verplaatsen?

www.brandstofprijs.nl

Er zoekt alleen geen hond op het woord 'freedownloaden'.

Gregg

Ter aanvulling is er nu ook een belgisch alternatiefwww.super-veiling.com

de Bolle

Diversetrade is kennelijk geflopt. De hele website staat nu te koop voor een schamele ?750 ( http://www.tbforum.nl/vraagaanbod/websites/83113.html ). Dat is ook niet zo verwonderlijk gezien bovenstaande reacties. Wat wel verwonderlijk blijft is dat Emerce ooit iemand hier tijd en aandacht aan heeft laten besteden. "Aangeboden: http://www.diversetrade.com NEW!Geplaatst: 02-02-2007 om 11:39 | Categorie: Websites | Bekeken: 33 x Soort aanbodVeiling, minimum bod is ? 750,00 Startdatum site21/8/2006 Inkomsten per maandop moment geen Reden verkoopgeen tijd meer / andere richtingen meer aandacht nodig Inclusief of exclusief BTWexclusief Betaalwijzebank Met of zonder factuur?met DiverseTrade is vorig jaar gelanceerd en heeft toen op 3 maanden tijd redelijke inkomsten gehad (aantoonbaar persoonlijk bij getoonde interesse xxxx bedrag) eind december door slechte coderingen hebben wij de website compleet ver(her)bouwd en is sinds 1.5 week weer online met een start vanaf 0. de bezoekers komen redelijk goed weer terug. de mensen betaalden vorig jaar een maandelijkse fee.in de admin zijn alle kosten in te stellen (zoals bv op ebay. % van de verkoop, vaste prijzen, per rubriek, shophuur) script is officieel met licentie, domeinnamen inbegrepen .nl .be .de .eu. com. net .info .org meer info via info @ diverselab.net (niet via pm of online hier op forum) een goed bod mag ook altijd."

Rinaldo

Hallo allemaal,

Graag wil ik de volgende vraag aan iedereen stellen die een ervaring met een internationale veiling site afgezien van Ebay
en wat jullie ervaringen zijn c.q ervaringen.
Graag hoor ik van jullie alvast hartelijk dank Groeten Rinaldo

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond