Deel dit artikel
-

Nieuwste Chrome browser zet plug-ins uit

Google heeft Chrome 42 vrijgegeven, de eerste browserversie die oude plug-ins als Java en Silverlight buitensluit. Het gebruik van deze zogenoemde NPAPI plug-ins, die hun oorsprong hebben in de jaren negentig, staat voortaan standaard uit.

De plug-ins zijn nog wel te gebruiken, maar gebruikers zullen ze eerst handmatig moeten activeren. In de nabije toekomst zal het al helemaal niet meer mogelijk zijn om deze plug-ins te gebruiken. Flash voorlopig nog wel, maar die wordt in een beschermde omgeving aangeboden.

Google stopt de ondersteuning omdat plug-ins een veiligheidsrisico inhouden, en ook vaak voor vastlopers zorgen. Veel van de functionaliteit is gewoon in te bouwen in HTML5.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Gelukkig. Netflix is zo te zien ook al (een tijdje denk) overgestapt op HTML5. Die heeft in het begin ook Silverlight gebruikt.

Erg erg jammer dat Horizon Go nog Silverlight gebruikt… Buiten dat ik nog nooit zo’n onvloeiende speler / videostream heb gezien.. Een drama. Maar goed, gratis bijgekomen nu met UPC / Ziggo.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond