Deel dit artikel
-

Niki gaat nieuwbouwprojecten tonen op Funda

Het aanbod op Funda.nl kan tot tien procent gaan groeien, nu Niki zijn nieuwbouwprojecten gaat doorplaatsen naar de NVM-site.

Daartoe is een directe koppeling van Niki naar Funda gelegd. De nieuwbouwprojecten die op Niki.nl staan, hoeven niet meer handmatig te worden overgezet naar Funda. De opdrachtgever van de nieuwbouw kan met een druk op de knop zijn aanbod volledig doorplaatsen naar Nederlands grootste huizensite.

Niki.nl is een site van de Stichting Landelijke Nieuwbouw Portaal waarop projectontwikkelaars, beleggers maar bijvoorbeeld ook ontwikkelende bouwers hun nieuwbouwprojecten uitventen. De site bevat iets meer dan achttienduizend nieuwbouwwoningen.

Als reden voor doorplaatsing zegt het bestuur van de stichting: ‘Niki.nl is weliswaar een prachtige site maar veel minder bekend onder het publiek. Het is dus een ideale combinatie om aan de voorkant gebruik te maken van Funda en aan de achterkant van Niki-beheer, die helemaal gespecialiseerd is in nieuwbouw.’

De koppeling kwam, gezien een toelichting aan de markt, niet zonder slag of stoot tot stand. De NVM-leden toonden zich eind vorig jaar tegen een vorm van samenwerking. ‘De discussie over het voorstel van het NVM-bestuur om met de projectontwikkelaars te gaan samenwerken heeft geleid tot een afwijzing door de NVM-ledenraad. De koppeling die nu gerealiseerd wordt is niet het gevolg van samenwerking tussen Funda, NVM en LNP, maar het initiatief van samenwerking tussen LNP, een kantoorautomatiseerder (EyeMove) en een NVM makelaar (TeamMakelaar). Het proces voldoet keurig aan de NVM-regelgeving, en behoeft daarom geen instemming van Funda of NVM.’

De rubriek Nieuwbouw op Funda bevat rond de achtienhonderd woningen. Die zou in de komende maanden kunnen vertienvoudingen in omvang.

Foto: Fabio Bruna (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Alex Brunner

Kleine correctie:

De rubriek Nieuwbouw op Funda bevat rond de achtienhonderd projecten ipv woningen. In die projecten zitten circa 11.000 woningen.

Erwin Boogert

Dank voor de correctie, Alex.

Runner met een B ervoor

lekker bezig brunner!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond