Deel dit artikel
-

Nina Storms achter zelfhulpsite Ruby Wax

Voormalig World Online entrepreneur Nina Storms is wederom betrokken bij een internet initiatief. Samen met de Britse comédienne Ruby Wax heeft zij een sociale website voor mensen met depressies opgericht, Black Dog Tribe.

De site is bedoeld voor mensen met depressies en hun vrienden of familie. De website fungeert als een zelfhulpgroep, waar deelnemers hun eigen pagina kunnen optuigen, maar ook direct met elkaar kunnen communiceren. Ook komen er video interviews.

Het idee voor het initiatief kwam van Wax tijdens haar Losing It-tournee die gedeeltelijk over haar eigen depressie ing. Na afloop ging zij vaak in gesprek met lotgenoten die ervaringen wilde deelden. De belangstelling daarvoor bleek zo groot dat volgens Wax aparte bijeenkomsten ging houdenmet deskundigen als Camila Batmanghelidjh, Lewis Wolpert en Peter Fonegy.

Een van de shows werd door Nina Storms bezocht. “Ik heb toen mijn frustratie kenbaar gemaakt dat we zo weinig konden doen,’ vertelt Wax. ‘Zij kwam mensen het idee voor een website.’

Voor site blijkt een Nederlandse vennootschap te zijn opgericht, Black Dog Tribe BV, de houder van de domeinnaam is internet ondernemer Ronald Schouw van Madcap.

De site draait nu nog in bèta, maar zal in januari echt live gaan. De site is nu advertentievrij.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Stephan Kolen

Ik kan me wel voorstellen dat Nina Brink alles probeert om van haar depressies af te komen. Alleen komen de depressie van Nina door haar slechte karma, dat is een heel ander verhaal.

Dibler

Met hulp van Nina van uw depressie af — dat klinkt in mijn oren als een contradictie in termen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond