Deel dit artikel
-

Nintendo krijgt standje van Greenpeace

In de vierjaarlijkse ranglijst voor groene elektronicamerken is er volgens Greenpeace weinig om over naar huis te schrijven. De milieuorganisatie zette elektronicafabrikant Nintendo zonder schroom op de laatste plek.

Dit keer werden de eisen voor chemicaliënbeleid, inzameling en recycling zijn aangescherpt en de CO2-uitstoot bij productie en gebruik van elektronica weegt nu ook mee. De ‘Guide to Greener Electronics’ rangschikt producenten van mobiele telefoons, spelcomputers, laptops en PC’s.

Sony Ericsson staat nu aan kop van de ranglijst. Het Nederlandse Philips blijft laag staan. Maar Nintendo, de hekkensluiter van de lijst, kan in de ogen van Greenpeace weinig goed doen.

Hoewel Nintendo ten opzichte van de lijst van het vorige kwartaal iets vooruit ging, moet het bedrijf zich verbeteren op alle vlakken wil het nog stijgen in de lijst. Zowel het reduceren van hun CO2-uitstoot, het uitbannen van schadelijk chemicaliën en het nemen van verantwoordelijkheid voor producten als ze zijn afgedankt door consumenten, zijn onder de maat, aldus Greenpeace.

Eerder onderzochten de milieumoraalridders spelcomputers op gifstoffen. Volgens de milieuorganisatie bevatten de populaire spelcomputers Wii, Playstation 3 en X-box 360 bevatten veel giftige stoffen.

De spelcomputerfabrikanten zijn zich wel bewust van giftige stoffen in hun producten. Microsoft heeft zich al gecommitteerd om PVC en BFR’s in zijn hardware uit te bannen voor 2010. Sony deed eerder ook de belofte om beide stoffen niet meer te gebruiken na 2010, maar alleen voor de mobiele producten en de PSP. Ook Nintendo wil PVC in zijn producten weren, maar heeft hiervoor nog geen tijdslimiet gesteld.

Microsoft doet het op deze lijst iets beter dan Nintendo. En Sony bevindt zich zelfs in het lichtgroene gebied nu er verder wordt gekeken dan alleen de spelcomputers.

Onder meer Apple, Acer, Dell en Nokia zijn ook terug te vinden op de lijst.

Deel dit bericht

1 Reacties

delvenaar

bij greenpeace zitten gewoon mensen die te lui zijn om een normale baan te zoeken en en te belabberd om te werken dus allemaal lid avn GL pvda en sp

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond