Deel dit artikel
-

Nog een kaper op de kust voor Jaap.nl

Vastgoedjournaal.nl heeft volgens eigen zegge interesse in een belang in Jaap.nl. Een belang van 40 procent in de huizensite komt vrij wanneer DSB Beheer wordt geliquideerd. Eerder toonde de huidige aandeelhouder Telegraaf Media Groep Nederland interesse in een eventuele overname van de resterende 40 procent.

John Kerkhoven, directeur van Vastgoedjournaal.nl, zegt tegen Emerce genoeg mogelijkheden te zien: "We denken dat het goed aansluit bij onze huidige online producten." Onlangs ging de organisatie nog een samenwerkingsverband aan met debedrijfsmakelaar.nl. "Dit is mooie stap om uit te breiden richting consument woningmarkt", aldus Kerkhoven. Bovendien ziet de directeur wel geld in de data van Jaap.nl. "Dat zouden we goed kunnen gebruiken in onze research."

Hans Voorn, directeur van Jaap.nl laat weten niet gesproken te hebben met Kerkhoven: ""Ik heb alleen gelezen dat ze interesse hebben. Verder heb ik er geen mening over. Ik weet niet wie ze zijn. Het enige dat ik weet is dat ze de cijfers in willen zien. Dan mag je zelf bedenken wat dat kan betekenen."

Volgens Kerkhoven is er serieuze interesse. "Binnenkort krijgen wij inzage, we hebben contact opgenomen met de curator. De cijfers zijn interessant om te zien, maar daar gaat het ons niet alleen om."

Over de hoogte van een eventueel bod kan Kerkhoven geen uitspraak doen. Of hij denkt te kunnen opboksen tegen Telegraaf Media Groep Nederland (TMG), daar is hij ook nog niet zeker over: "Wanneer je kijkt naar het budget, dan wordt het moeilijk. Ik weet niet hoeveel TMG hiervoor overheeft. Misschien zijn ze wel blij dat ze Jaap.nl niet helemaal hoeven over te kopen."

TMG gaf onlangs aan de intentie te hebben om het belang van DSB Beheer in Jaap.nl over te nemen. Voorn: "De Telegraaf is nu voor 50 procent aandeelhouder. Dat is een partij waar we tevreden mee zijn. Ik was blij met de uitspraak van Frank Volmer, directeur van TMG over hun interesse. Dat is een vangnet."

Bron foto: terren in Virginia (CC)

Deel dit bericht

5 Reacties

Martijn van der Haak

TGM? Je bedoelt waarschijnlijk TMG!

Sarah Maria Kouwe

Zou "PMC" ook interesse hebben?? :))))

Jannemiek - Emerce

@ Martijn@ Sarah Touche :) 

Sven van Daelen

Jaap.nl zal veel beter af zijn bij een vakblad als Vastgoedjournaal. De telegraaf heeft slechts bereik dat is mooi maar zeker niet alles. Met Vastgoedjournaal als aandeelhouder krijgt Jaap.nl een partij in huis die rechtsstreeks contacten heeft bij landelijke makelaars en een partij die research kan verrichten.

richard

Ben benieuwd naar de strategie van tmg. Ziet TMG nog heil in het gevecht met funda dan is 100% eigenaar worden van de combi brixter/ jaap.nl slim. Echter ziet TMG geen kans om Funda van de toon te stoten, dan is wellicht slim vastgoed journaal te verwelkomen (al hebben ze hier niet 100% de regie over) . De combinatie tussen b2b en b2c kan interessant zijn. Zo is ook ooit Nokia in de jaren tachtig sterk geworden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond