Deel dit artikel
-

Nokia met Securitas in persoonsbeveiliging

Telefoonmaker Nokia gaat samen met beveiligingsbedrijf Securitas software ontwikkelen om personen te volgen voor hun veiligheid.

Nog voor de zomer brengen de bedrijven de dienst Safe 2 Go op de markt. In eerste instantie zal die enkel in Zweden beschikbaar zijn. De internationale uitrol volgt spoedig daarna en is voor 2010 afgerond

Safe 2 Go, onderdeel van de afdeling Alert Services, bestaat uit vier componenten, legt het Zweedse beveiligingsbedrijf in een persbericht uit:

  • Assist – brengt klant op basis van telefoon-GPS direct in contact met Securitas en informeert welke naasten moeten worden geïnformeerd
  • Zone – verstuurt een sms zodra iemand een voorgedefinieerde geografische omgeving verlaat
  • Find – vertelt waar een vriend of familielid is
  • Friends – vertelt waar alle vrienden en bekenden zich bevinden

De software komt beschikbaar voor telefoons die het S60-platform ondersteunen. Dat zijn de duurdere Nokia-toestellen. Een vereiste is bovendien dat de telefoon een GPS-antenne heeft.

De digitale beveiligingsdienst zal in Zweden 6 euro per maand voor een periode van 12 maanden kosten. De prijzen in België, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Nederland en Polen zullen daar niet veel van afwijken.

Foto: madaboutshanghai (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond