Deel dit artikel
-

Nokia verhoogt winstverwachting

Nokia zegt in het vierde kwartaal meer winst behaald te hebben dan vooraf gedacht, onder meer door een stijgende verkoop aan mobieltjes. In reactie op de hogere winst steeg de koers van het aandeel Nokia met 13 procent.

Nokia zegt dat het in het vierde kwartaal een omzet behaalde van 8,8 miljard dollar euro, ongeveer evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. In het derde kwartaal zag het bedrijf de omzet nog teruglopen van 8,4 tot ongeveer 8 miljard dollar. De winst per aandeel zal volgens Nokia nu tussen de 0,24 en 0,25 euro per (verwaterd) aandeel liggen, waar het eerder een indicatie gaf van tussen de 0,20 en 0,22 euro per aandeel.

Het is met name de afdeling die netwerkapparatuur levert waar de omzet steeg, tot 1,7 miljard euro waar eerder gerekend werd op 1,4 miljard euro. Maar ook de omzet aan mobiele telefoons steeg, met 4 procent. Nokia verkocht wereldwijd 55,3 miljoen mobiele telefoons in het vierde kwartaal. Jorma Ollila, chairman and chief executive, zegt in een verklaring dat de toenemende verkoop mede is te danken aan "een goede mix" aan mobiele telefoons die Nokia Mobile Phones wist te creëren. Ollila zegt dat de goede verkopen bij de divisies Nokia Networks en Nokia Mobile Phones "zelfs de eigen verwachtingen overtroffen".

In reactie op de bekendmaking van Nokia steeg de koers met 13 procent. In het kielzog werden andere fondsen meegetrokken, waaronder Infineon Technologies, Siemens en Deutsche Telekom.

De positieve cijfers van Nokia komen op het moment dat Verizon heeft besloten om de komende twee jaar 1 miljard dollar te investeren in de aanleg van een draadloos netwerk voor breedband internet. De mededeling van Verizon werd gezien als een signaal dat telecombedrijven van plan zijn om te investeren in groeigebieden, waar traditionele inkomstenbronnen als vaste telefonie onder druk staan, zo meldt de Wall Street Journal. Reden waarom beleggers weer vertrouwen kregen in het aandeel Nortel Networks, een toeleverancier voor de telecombedrijven. De koers van Nortel steeg met 19 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond