Deel dit artikel
-

Nortel verbindt WiFi met mobiele netwerken

Nortel Networks heeft een technologie ontwikkeld waarmee telecomoperators hun 2G- en draadloze 3G-netwerken kunnen verbinden met WiFi-hotspots. Gebruikers krijgen een naadloze verbinding en operators kunnen hiermee één geconsolideerde rekening naar hun klanten sturen.

Gebruikers kunnen met de technologie roamen tussen de 2G- en draadloze 3G-netwerken (Wireless Wide Area Networks) aan de ene en de WLAN-(Wireless Local Area Networks) netwerken aan de andere kant. Nortel claimt de enige leverancier te zijn die deze WWAN/WLAN-technologie kan aanbieden aan zowel GSM-, GPRS-, UMTS-, als CDMA-operators.

"Deze oplossingen stellen mobiele operators in staat om veilige datacommunicatie via hotspots toe te voegen aan hun bestaande diensten", meldt Dave Murashige, vice-president Wireless Networks van Nortel in een
persbericht . Gartner-analist Jason Chapman denkt dat publieke toegang tot de snel aan populariteit winnende WiFi-hotspots (de WLAN-netwerken) gebruikers vertrouwd kunnen maken met mobiele datadiensten en daarmee de doorbraak van 3G dichterbij brengen.

Operators kunnen volgens Nortel met de WWAN/WLAN-technologie één geconsolideerde rekening naar klanten sturen. Ook hoeven zij voor authenticatie en beveiliging geen veranderingen in de bestaande netwerkarchitectuur aan te brengen. Bedrijven en consumenten kunnen hiermee roamen tussen 2G/3G en (op 802.11b gebaseerde)WLAN-netwerken.

Koen Kan, COO van HubHop – de Nederlandse pioniers op het gebied van WiFi – ziet de ontwikkeling van Nortel als bewijs dat "de markt nog groter wordt en WiFi nog serieuzer genomen". Tegelijk stelt hij echter dat HubHop het integreren tussen netwerken meer vanuit de client benadert, terwijl Nortel dit vanuit netwerk-oogpunt bekijkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond