Deel dit artikel
-

NPO en Talpa Nederlands grootste radiostreamers

De Publieke Omroep en Talpa hebben beiden elk vier zenders in de top tien van meest beluisterde streaming radiozenders. Als exploitant is Talpa met afstand de allergrootste, met een marktaandeel van tachtig procent.

Talpa Radio is met afstand de meest beluisterde van de twee, want de zendergroep heeft drie radiostations met wekelijks meer dan een miljoen streamstarts. Bij de NPO is dat er een: Radio 1.

Radio 1 valt echter in het niet bij de Talpa-zenders wanneer wordt gekeken naar het aantal luisterminuten. De nieuwszender van de NPO komt niet verder dan 67 minuten per week. Op zich niet vreemd voor een nieuwszender, omdat luisteraar daar even in dippen voor een ‘rondje nieuws’ en dan weer door gaan, on- of offline.

Bij de muziekzenders valt in de NLO-cijfers op dat Qmusic qua bereik twee is, maar gemeten naar in luisterminuten wel hoger scoort dan 538.

Talpa Radio staat met 32 zenders in de streaming ‘top 100’ (met 93 gemeten zenders). Als exploitant is Talpa echter aanzienlijk groter. Talpa Network verzorgt voor 74 van de radiostations de exploitatie met reclameboodschappen, omgerekend: tachtig procent.

Foto: Radiofabrik (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Anoniem

En Radio 2 wordt even over het hoofd gezien?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond