Deel dit artikel
-

NU.nl gaat ‘op zwart’

Een dag voor Black Friday besluit NU.nl de site ‘op zwart’ te zetten.

Althans, de lezers van de webversie van de nieuwsdienst kregen zojuist een knop waarmee de kleur van de site kunnen veranderen. Of zwart, voor een rustige ervaring op de ogen, of regulier wit.

App-gebruikers van de nieuwssite kennen de zwart/wit-toggle al langer. Het was een no brainer voor het technisch team in dit ook op de webversie te zetten, met Black Friday als actueel haakje.

Dark theme of dark mode is een standaard functie geworden in apps en zelfs in het besturingssysteem van Apple.

Foto: enot91 (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

bert

Dark mode, al sinds 2011 standaard in Windows Phone…. De rest is gewoon traag als stront en niet vermeldenswaardig.

Erwin Boogert

Dat wist ik dan weer niet. Goede aanvulling.

Hidde

Welke besturingssysteem van Apple? Android 10 ondersteund het ook en Windows Phone destijds ook al. Lekker onderzoek gedaan of wordt er geschreven vanuit eigen referentiekader.

Nick Teeuwen

Vanaf iOS 12 en macOS Mojave.

Bram

Lekker clickbait artikel, zeer boeiend ook

Jesse

Dit is toch geen nieuws

Brechtje de Leij

Vanaf iOS 3 en Android 10 wordt dark mode vanuit het OS ondersteunt. Maar als apps en websites niet óók dark mode ondersteunen, heb je daar niet zoveel aan. En niet iedereen zit op deze software versies.

Je kunt vanuit browsers soms ook zelf dark mode ‘hacken’, maar dat pakt niet altijd zo mooi uit. En ook is dat voor de meeste mensen net iets te technisch ingewikkeld om te doen. Met deze knop op NU.nl kan het nu makkelijk aan/uit.

Een heleboel websites zijn hier nu bezig, en het wordt gezien als de 2020 e-commerce trend: https://www.practicalecommerce.com/ecommerce-design-trends-for-2020

Brechtje de Leij

iOS 3 = iOS13 #stopdetijd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond