Deel dit artikel
-

Nutricia producten exclusief op Chinese Amazon

De babyvoeding Nutrilon van het Nederlandse Nutricia, onderdeel van Danone, wordt sinds deze maand exclusief aangeboden op de Tmall.com van de Alibaba Groep, de Chinese Amazon. Door de vele schandalen willen Chinese ouders melkproducten alleen kopen als de herkomst gegarandeerd kan worden.

Tmall.com levert dan ook alleen Nutrilon die in Nederland is vervaardigd en verpakt, en vervolgens naar China wordt verscheept, zo meldt de Chinese site Global Times. De Nederlanders moeten de markt overigens wel delen met Karicare uit Nieuw-Zeeland, maar Nutrilon mag zich nu al verheugen in een enorme afname. Voorbestellingen waren mogelijk sinds 11 maart, en alleen al in de eerste week werden er zestigduizend bestellingen gedaan.

Taobao en Tmall zijn eigenlijk geen echte winkels, maar platformen waar consumenten en bedrijven hun eigen handelswaar verkopen. Alibaba is de partij die de handel faciliteert, conceptueel vergelijkbaar met Amazon, eBay en Rakuten.

Danone heeft nu dus via Tmall zijn eigen webwinkel geopend. Volgens cijfers van Tmall zijn er alleen al drie miljoen zwangere vrouwen maandelijks via de site op zoek gaan naar babyproducten. Voorheen wilden die hun producten nog wel in het buitenland kopen, maar door allerlei restricties is dat niet goed mogelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond