Deel dit artikel
-

NY Times koopt podcaststudio voor 25 miljoen

Krantenbedrijf New York Times koopt het productiebedrijf achter de internationaal bekende podcast The Serial in een deal die op 25 miljoen dollar wordt gewaardeerd.

‘The Serial’, een podcast die aan onderzoeksjournalistiek doet, gaat ook mee naar de nieuwe eigenaar, alsmede zustertitel ‘This American Life’. De NY Times zelf heeft al zo’n drie jaar een eigen populaire podcast onder de naam ‘The Daily’. De krant legt uit: ‘Als The Daily de voorpagina van het dagblad is, dan zijn The Serial en This American Life de magazinebijlagen.”

Met de miljoenenaankoop in Serial Productions verbreedt de Amerikaanse krant het fundament op zijn audiobusiness op de bouwen. Enerzijds verwerft het twee bekende journalistieke titels met bijbehorend bereik, maar minstens zo belangrijk is de expertise van de mensen achter de aankoop. Samen met de NYT-mensen moeten zijn de audiotak redactioneel verder uitbouwen tot een breed en compleet portfolio.

Eind maart 2020 kocht The Times nog een ander audiobedrijf: Audm. Dat bedrijf ontwikkelde een app waar stemacteurs langere journalistieke verhalen voorlezen aan een abonnees van de dienst.

Organisaties als Spotify, Blendle, NPO, Apple en Google en Sirius XM investeren elk in het opbouwen van een audiotak met eigen content en verdienmodel. Dat gaat gepaard met exclusieve distributiedeals maar ook nu pas ontluikende verdienmodellen.

Foto: J Stimp (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond