Deel dit artikel
-

Ogone: omzetgroei van 55 procent tot 3,5 miljoen euro

Ogone, leverancier van betaaldiensten voor internet, heeft het afgelopen jaar de omzet met 55 procent zien toenemen tot 3,5 miljoen euro. De van origine Belgische payment service provider, schrijft de groei toe aan zowel de eigen internationale expansie als aan sterk toegenomen activiteiten in Nederland alsmede aan de algemene groei van het online winkelen.

De groei van het online winkelen heeft naar de mening van Ogone vooral te maken met een betere beveiliging van webwinkels en uitgebreidere koopmogelijkheden. Zo is onder andere het online aanschaffen van tickets voor bioscopen of concerten en het online opwaarderen van het mobiele beltegoed afgelopen jaar sterk gestegen.

“Gebruiksgemak en veiligheid zijn de eerste prioriteiten voor ons platform voor elektronische betalingen”, zegt Peter De Caluwe, commercieel directeur bij Ogone. “We investeren elk jaar bijna 20 procent van onze omzet in onderzoek en ontwikkeling om onze producten te voorzien van de nieuwste technologieën. Zo bieden we nu met de 3D-Secure technologie van Visa en MasterCard een veilige omgeving voor zowel ondernemer als consument. Steeds meer zaken zijn nu online aan te schaffen. Zolang die sites daarbij ook de nodige veiligheid bieden, zal de groei van internetbestedingen voorlopig doorzetten,” aldus De Caluwe.

Het aantal klanten van Ogone groeide naar bijna 4.200. Ogone heeft kantoren in België, Nederland en Frankrijk en is actief in 20 landen. Begin dit jaar opende Ogone een kantoor in Duitsland. Later dit jaar komt er nog een vestiging in Zwitserland bij.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond