Deel dit artikel
-

OLM Community Services failliet

Op 26 september is OLM Community Services BV failliet verklaard. Volgens directeur Rob Oostveen is dat het directe gevolg van een verbroken participatieovereenkomst door een partij die hij niet wil noemen. De vennootschap verzorgde de exploitatie van een aantal bekende sites als Smulweb en Reisweb . Die taak is nu overgeheveld naar OLM Media Services.

Rob Oostveen zegt dat hij eind juni een participatieovereenkomst had getekend met een partij, waarvan hij de naam niet wil noemen. Het zou niet gaan om een venture capital firma of een informal investor. Deze partij verbrak de overeenkomst echter zes weken later. De problemen die dat met zich meebracht zouden hebben geleid tot het faillissement van OLM Community Services BV. Van de twintig werknemers is de helft ontslagen, de rest is elders ondergebracht.

OLM Community Services voerde in opdracht activiteiten uit op het gebied van online marktonderzoek, DM, marketing en reclame. Hoewel er volgens Oostveen genoeg werk in de markt was, lukte het niet om het bedrijf goed op de rails te krijgen. Oostveen: ?We hadden ons vertild aan al die activiteiten, en waren juist daarom op zoek gegaan naar een partij die ons daarbij kon helpen.?

Volgens Oostveen wordt er winst gemaakt op communities als Reisweb en Smulweb. De exploitatie van deze sites is nu ondergebracht bij OLM Media Services, wat de handelsnaam is van de holding. Eerder dit jaar sneuvelde het onderdeel Community Marketing van OLM.

Deel dit bericht

16 Reacties

Ad de Rol

Ooit wel eens naar die OLM-communities gekeken?Allemaal dezelfde sites met een ander likje verf er overheen. En dat terwijl je je toch thuis hoort te voelen in een community…. Ad

Maarten van Leeuwen

Ik vraag me nou toch echt af wie achter deze "Ad de Rol" schuil gaat. Links en rechts duiken reacties van hem op, en meestal komt hij niet verder dan suggestieve uitspraken. Ad zet je masker af en wees een vent.

jean-paul

meneer OLM heb ik twee maal benaderd om een community te bouwen. Twee maal een bijzonder arrogante "accountmanager" te woord mogen staan die wel geinteresseerd was en terug zou bellen, alleen als ik direct met geld over de brug kwam… zulke bedrijven zijn gedoemd te mislukken, helaas!

harry de koning

Smulweb is nu al weer bijna een week uit lucht. Weet iemand wat er aan de hand is?

Maarten

Ja, de partij die de activiteiten van OLM heeft voortgezet, Marketing Plaza B.V. is ook onderuit gegaan. De curator of de hoster heeft de stekker er uit getrokken. Er zijn ondertussen nieuwe initiatieven. Zie ook http://smulweb.hotforum.nl en http://vrouwzijn.hotforum.nl . Er komt op zeer korte termijn dus een nieuw smulweb en een nieuw vrouwzijn. Voor meer informatie zie bovengenoemde (tijdelijk) fora.

Maarten

Aanvulling : de communities zijn voortgezet door verschillende B.V.'s, als laatste zette Marketing Plaza B.V. de activiteiten voort na het faillisement van OLM Holding B.V op 1 juli 2003. 

Inspecteur vlijmscherp

OLM Holding te eersel/eindhoven is op 1-7-2003 falliet verklaard volgens de Kamer van Koophandel.Oostveen was hiervan de enige bestuurder.

Resi/zwarte_poedel

Ik kan alleen maar voor mezelf spreken als ik zeg dat ik mij behoorlijk gepakt voel. Wij smulwebleden hebben veel tijd in smulweb gestoken.Nu ziet het er naar uit dat wij onze recepten en artikelen kwijt zijn.Als mij iemand had verteld dat zoiets kon gebeuren weet ik niet of ik zoveel recepten had ingevoerd als ik nu, over 5 pagina's, gedaan heb.Wie ook aan die stekker getrokken heeft..dank je wel, je hebt veel mensen een prachtige hobby afgenomen.

jasmine

er is ons smulwebbers inderdaad een practige hobby afgenomen.daar ben ik ontzettend terleurgestelt om,nu is al mijn moeite om wat van mijn 5 page's op smulweb voor niets geweest, en dat is niet leukik was al lid vanaf de rweede week van oprichting van smulqweb en nu heb ik niets meer.Balen dat is het.ik spreek hier voor mijzelf,maar er zullen genoeg andere smulweb leden zijn die er net zo als ik obver denken.

Catonja

Ik ben het eens met Resi, ik zat nog niet zolang bij smulweb maar ik had al heel wat uren erin gestoken en interessante artikelen verzameld, begon net een mooie pagina te krijgen en pats alles verdwenen.Contacten die je opgebouwd hebt en waarmee je communiceerde via de site, kan je geen contact meer mee krijgen.Heel slordig dat ze er geen melding van gemaakt hebben, dan hadden we nog de tijd gehad om onze homepages te verkassen.dit zagen ze toch wel aankomen?!Je maakt mij niet wijs dat je van de een op andere dag failliet gaat.

Evakookgek

Ook ik ben een vervent gebruikster van Smulweb, misschien hadden we gewoon allemaal een lidmaatschap moeten hebben en een contributie moeten betalen Misschien had de site dan wel stand gehouden. Ik denk dat veel mensen dit er wel voor over gehad zouden hebben. Een kookboek kost ook geld en kijk maar eens naar onze verzameling. Ik hoop dat Smulweb terug komt en ik wil best lidmaatschap betalen. 

Jeroen van de Wiel

Grappig dat dit draadje weer boven komt. Ik maak me niet zo veel zorgen. SmulWeb heeft meer dan 9 levens en komt vast terug. Er zijn volgens de curator inmiddels al 26 biedende partijen…

Johan

De sites zijn overgenomen door De Internet Pleinen. Leven 5 gaat beginnen met een doorstart. Zie: http://www.hyped.nl/hyped/archives/00000894.htm

Nvt

Klopt: de sites zijn inmiddels allemaal weer online.

Michiel Slegt

En alles is weer online.

Milo

De vorige eigenaar van Marketing Plaza, Financial Plaza, is ondertussen ook al failliet verklaard, op 18 Mei jongstleden. Zie ook de bekendmakingen op rechtspraak.nl. Kan iemand mij vertellen hoeveel voormalige moederbedrijven van Smulweb/Wereld nu al failliet zijn gegaan? Ik kom tot een stuk of drie OLM vennootschappen, Marketing Plaza en nu dan Financial Plaza. Ik ben erg blij dat de partij die de boel nu in handen heeft helemaal niets met het verleden te maken heeft (in tegenstelling tot de 5 genoemde faillisementen). Nog even van Rechtspraak.nl quoten: "UITGESPROKEN:Bij vonnis van 18 mei 2004 zijn de volgende faillissementen uitgesproken: […]- FINANCIAL PLAZA B.V. en FINANCIAL PLAZA HOLDING B.V. (voorheen genaamd: Fenf Participatie en Beheer B.V.) (beide stat. te Haarlemmermeer), beide te 1098 SM Amsterdam, Kruislaan 402, KvK te Amsterdam resp. nr. 32075958 en 17126476. Curator mr. F.J. van Velsen te Haarlem, Parklaan 79, Postbus 1005 (2001 BA), tel: 023-5421616. Rechter-commissaris mr. M. Flipse (F.177/2004 en 178/2004)."

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond