Deel dit artikel
-

Omzet CM Groep groeit naar 54 miljoen euro

Mobiele dienstverlener CM Groep uit Breda zag de omzet in 2013 met 24 procent stijgen tot 54 miljoen euro. Terwijl mobiele operators nog maar moeizaam geld verdienen met sms laat CM constante groei zien.

Nederlanders sms’en onderling op het niveau van 2009. Mobiel internet moest nog doorbreken, dus WhatsApp speelde nog geen rol van betekenis in de onderlinge communicatie. Cijfers van het CBS laten zien, dat sms nu – letterlijk – over zijn hoogtepunt heen is. Maar dat geldt niet op de zakelijke markt.

Push-notificaties, serviceberichten, sms-betalen, groepsberichten en wachtwoordherinneringen zijn voorbeelden van diensten die de consument bijna als gegeven aanneemt in zijn sms-bus. CM is een van de grote spelers in Nederland die hier geld mee verdient. Gisteren maakte het bedrijf de cijfers over 2013 bekend.

De omzet steeg, organisch en door overnames, met 10,2 miljoen tot 53,6 miljoen euro. Het aantal verwerkte transacties, voornamelijk sms, groeide met 37 procent tot 814 miljoen. In Nederland ligt die groei met veertien procent wat lager. Vooral de buitenlandse activiteiten zijn verantwoordelijk voor de volumegroei. In Nederland werkt het bedrijf voor klanten als DigiD, Politie, 3FM en Rabobank.

Jeroen van Glabbeek, algemeen directeur van CM Groep: “Onze klanten worden steeds internationaler. Voor CM Groep liggen dus wereldwijd kansen, maar tevens bedreigingen. Het is een wereldwijd spel. Daarom is het goed te zien dat de huidige ingeslagen internationalisering leidt tot een wereldwijde groei in omzet en aantallen sms-berichten.

Foto: Rob Faulkner (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond