Deel dit artikel
-

Omzet Icecat groeit 22 procent tot 3,4 miljoen

Dataleverancier voor e-commercepartijen Icecat heeft de omzet en winst over het eerste halfjaar van 2017 zien groeien. Klanten als Amazon, Media Markt en Walmart halen de banden met de Nederlanders aan en die profiteren daar financieel van.

Dat valt te lezen in de toelichting op de financiële cijfers die Icecat vanochtend publiceerde. Sinds maart van dit jaar staat de Amsterdamse onderneming aan de beurs genoteerd.

De omzet steeg met 21,5 procent tot 3,4 miljoen euro, de winst voor belasting met 17 procent tot 452.000 euro. Er zit, mede dankzij de beursgang tot 4,4 miljoen euro opleverde, 1,5 miljoen euro extra in kas.

Icecat voorziet in de meeste landen ter wereld webwinkels en vergelijkers van productinformatie. Onder hen ook grote partijen als Amazon, eBay, bol.com Media Markt en Walmart. Fabrikanten betalen voor opname van hun informatie in de database, e-commercebedrijven nemen het gratis af. Directeur Martijn Hoogeveen: “Netwerkeffecten beginnen zichtbaar te worden nu e-commercegiganten hun samenwerking met Icecat intensiveren.”

Het aantal downloads van productinformatiesets steeg met tweederde tot 6,5 miljard. Het aantal productcategorieën steeg met dertig procent tot 4,200. Dat zegt dat consumenten steeds meer rondsnuffelen op e-commerceplatformen, op zoek naar informatie, en dat het aanbod nog steeds met dubbele cijfers groeit. Deze cijfers omvatten geen financiële gegevens van shops, maar vertellen iets over hoeveel productdata webshops, veilingen en vergelijkers opvroegen.

Foto: Steve Johnson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond