Deel dit artikel
-

“Omzet ringtones wereldwijd 3,5 miljard dollar”

De omzet aan ringtones bedroeg vorig jaar wereldwijd 3,5 miljard dollar, 40 procent meer dan de omzet in 2002 en tien procent van de totale omzet op de wereldwijde muziekmarkt. Dit zegt het Engelse onderzoeksbureau Arc Group.

Dat de omzet aan ringtones onstuimig groeit constateerde ook de Mobile Data Association in augustus vorig jaar, toen het cijfers over de Britse markt publiceerde. Het sprak de verwachting uit dat de omzet in 2003 zou stijgen met 60 procent tot 100 miljoen euro en dat er op termijn meer verdiend zou worden met ringtones dan met cd-singles.

De bevindingen van The Arc Group , een onderzoeksbureau gespecialiseerd in mobiele telecom, sluiten hierbij aan. De omzet wereldwijd is volgens Arc Group vorig jaar met gemiddeld 40 procent gestegen tot een bedrag van 3,5 miljard dollar. Deze omzet wordt verdeeld tussen de aanbieders van ringtones (vaak mobiele belbedrijven), platenmaatschappijen en de artiesten. In tijden waarin de muziekomzet terugvalt en platenmaatschappijen gebukt gaan onder het downloaden via peer-to-peer netwerken betekent de ringtone toch nog wat goed nieuws voor de muziekbranche. Tien procent van de totale omzet in de muziekindustrie is nu afkomstig van ringtones, aldus The Arc Group.

"Het is een winstgevend iets geworden en er ligt nog stevige groei in het verschiet", aldus Richard Jesty, analist bij The Arc Group tegenover Reuters. Hij verwacht dat de omzet zal stijgen tot 5,2 miljard dollar in 2008. Met de komst van snellere mobiele verbindingen en geavanceerdere telefoons krijgen consumenten echter ook de beschikking krijgen over meer mobiel vermaak, zoals games, filmpjes en muziekdownloads, wat op zijn beurt weer kan concurreren met de ringtones. Een van de meest profijtelijke applicaties is nog steeds sms. Volgens Jesty was sms-verkeer vorig jaar goed voor een omzet van 40 miljard dollar. Richard Jesty, analist bij The Arc Group tegenover Reuters. Hij verwacht dat de omzet zal stijgen tot 5,2 miljard dollar in 2008. Met de komst van snellere mobiele verbindingen en geavanceerdere telefoons krijgen consumenten echter ook de beschikking krijgen over meer mobiel vermaak, zoals games, filmpjes en muziekdownloads, wat op zijn beurt weer kan concurreren met de ringtones. Een van de meest profijtelijke applicaties is nog steeds sms. Volgens Jesty was sms-verkeer vorig jaar goed voor een omzet van 40 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond