Deel dit artikel
-

Omzet uit mobiele markt verder gedaald in tweede kwartaal

De daling van de omzet uit mobiele diensten op de Nederlandse markt is in het tweede kwartaal verder versneld naar 4,5 procent op jaarbasis bij een omzet van 886 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Minder reizen en meer thuiswerken door het coronavirus betekende lagere roaming- en out-of-bundle-omzet en ook een tragere klantgroei, aldus Telecompaper.

In dezelfde periode van 2019 kromp de Nederlandse markt ook al 30 procent op jaarbasis, terwijl de omzet uit mobiele diensten in het eerste kwartaal van 2020 slechts 1,4 procent lager lag dan een jaar eerder. Door de grotere daling in het tweede kwartaal voorspelt Telecompaper nu een daling van de omzet uit mobiele diensten van ongeveer 4,3 procent over het volledige jaar 2020 tot 3,6 miljard euro.

De situatie op de zakelijke markt zal de komende maanden waarschijnlijk moeilijk blijven als gevolg van de economische recessie en meer bedrijven die hun ICT-behoeften heroverwegen.

De coronacrisis had vooral een impact op de B2B-omzet in het tweede kwartaal, voornamelijk door lagere uitgaande roaming en bezoekers-roaming. Bovendien worden de mobiele operatoren geconfronteerd met de langetermijntrend van een grotere acceptatie van vast-mobiel geconvergeerde pakketten (FMC).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond