Deel dit artikel
-

Omzet webwinkels 2012: net geen tien miljard

Nederlandse webwinkels zetten, naar verwachting van ABN AMRO, dit jaar net niet voor tien miljard euro om. Analisten van de bank signaleren ook toenemende concurrentie van buitenlandse e-tailers.

Net als de fysieke retail heeft ook de digitale retail te kampen van afnemende groei. Van daling is vooralsnog geen sprake, maar de symbolische grens van tien miljard euro brancheomzet zal in 2012 niet worden gerealiseerd, aldus een beschouwing van de retailsector door ABN AMRO.

‘Grote buitenlandse internetwinkels, maar ook merkfabrikanten bieden in toenemende mate hun producten aan via internet.’ Die partijen vormen niet enkel voor de fysieke retail wezenlijke concurrenten in een toch al krappe markt. Ook webshop krijgen te kampen van concurrentie van over de grens en van hun eigen leveranciers. Dat versterkt vermoedelijk de trend dat grote webshops groter worden en de kleinere het lastig krijgen.

De vorsers van de bank stellen verder: ‘Online bestedingen worden voornamelijk gedaan aan Reizen, Telecom en Kleding, met omzetaandelen van respectievelijk 41 procent, 12 procent en 6,3 procent. Sterk groeiende segmenten zijn daarnaast Speelgoed en Consumentenelectronica die tussen 2010 en 2011 met respectievelijk 38 procent en 25 procent groeiden. Ter vergelijking: de omzet aan reizen groeide met vijf procent in deze periode’.

De Nederlandse e-commercesector (b2c) groeit dit jaar naar verwachting met 8,1 procent, net als volgend jaar.

Foto: Michael Senchuk (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Marinus van den Elshout

Goed nieuws! En bedrijven die productfoto’s bewerken voor webshops groeien vrolijk mee…

Robert van Heerde

Bijna tien miljard. Wat een geld!

Wat mij echter opvalt is het aandeel kleding van online gekochte producten (6,3%). Dit had ik veel hoger ingeschat! Als je ziet hoeveel commercials er wel niet voorbijkomen van (nieuwe) kledingbwebshops…

R. v.d. Pennen

Je merkt ook dat een concurrerende prijs steeds minder van doorslaggevend belang is. Steeds vaker is gemak en tijdswinst overweging no1. Een betrouwbare, transparante webshop met snelle routing verhoogt de kans op meer bezoekers en uiteindelijk conversie. Daarnaast zijn er talloze andere aspecten van invloed.

BR. Jinsky

Goed om te zien dat de online bestedingen toenemen. Service gerichte webshops zullen het onderscheid gaan maken voor de lange termijn. Ik vraag me af welke aspecten nu direct voor de consument van doorslaggevend belang zijn bij hun keuze voor een webshop. Iemand tips?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond