Deel dit artikel
-

One hit wonder King maakt verwachtingen niet waar

De koers van het beursgenoteerde gamebedrijf King, bekend van Candy Crush, maakte gisteren een flinke smak omdat de kwartaalcijfers tegenvielen.  

De directe inkomsten uit de hit Candy Crush Saga daken, precies wat beleggers al langere tijd vreesden. De omzet uit alle game-activiteiten kwam 30 miljoen dollar lager uit vergeleken met het eerste kwartaal, op 611 miljoen dollar. Wel rapporteerde King een iets betere winst van 216 miljoen dollar. De netto-omzet was ook iets hoger vergeleken met vorig jaar,

De koers van het aandeel was de laatste tijd al 30 procent lager dan de openingskoers, en ging gisteren verder onderuit.

Bij de beursgang was er al twijfel of het Brits-Zweedse bedrijf geen one hit wonder is, die te veel leunt op een succes uit 2012. Sindsdien is het King eigenlijk niet meer gelukt om een een even succesvoille vervanger te vinden, een probleem waarmee ook rivaal Zynga worstelt. 41 procent van de omzet houdt verband met Candy Crush. Zo’n 250 miljoen dollar komt van andere games. In het najaar lanceert King een nieuwe titel Candy Crush Soda Saga.

Toch waren er ook lichtpuntjes: het aantal maandelijkse gebruikers steeg 83 procent naar 485 miljoen. Dagelijks gebruik neemt echter iets af.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees

Was te verwachten. Je kunt in die markt beter een aantal gemiddeld presterende titels hebben en af en toe titels afschrijven en nieuwe titels toevoegen tot je een normaal groeiend portfolio hebt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond