Deel dit artikel
-

Online brillenwinkel Mister Spex boekt eerste winst

De Europees werkende online brillenwinkel Mister Spex heeft 2014 afgesloten met een omzet van 65 miljoen euro en een nettowinst. De eerste.

Het verkooptotaal steeg afgelopen jaar met 38 procent tot 65 miljoen, zo laat de directie weten aan WirtschaftsWoche. Over de omvang van de winst wordt niets gezegd.

Nederlandse optieken hoeven zich nog even geen zorgen te maken over Mister Spex. Het bedrijf is hier niet actief. Dat betekent niet dat dat niet zal gebeuren, want directeur Dirk Graber wil zijn kralenketting met EU-landen juist uitbreiden. Daartoe trok hij onlangs 32 miljoen euro groeigeld aan van onder meer Goldman Sachs.

Mister Spex werkt overigens niet tegen maar met lokale optieken. Grabers bedrijf verkoopt monturen en lenzen. Hij stuurt zijn klanten naar de fysieke retail voor diensten als oogmetingen en andere zaken waarvoor lokale winkels noodzakelijk zijn.

De Duitsers gingen onlangs van start in Noorwegen, met de overname van een contactlezenwinkel, en willen binnenkort in Zwitserland open.

Foto: Tim (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond