Deel dit artikel
-

Online drukkerij Simian breidt uit in België met overname Flyer

De Groningse online drukkerij Simian neemt het failliete Flyer over en verstevigt daarmee zijn positie bij de zuiderburen.

De Nederlandse drukwerkgigant telt ruim 200.000 euro neer voor de grootste online drukkerij van België. De overname is onderdeel van de doelstelling om tegen 2024 de omzet te verdubbelen naar 15 miljoen euro en marktleider in de Benelux te worden.

Simian is in Nederland vooral bekend van het merk en dochteronderneming Reclameland. In België is dat het label Drukland en vanaf vandaag dus ook Flyer. In de zomer van 2021 opende de drukker al een eerste fysieke vestiging in België, maar met de recente overname schakelt de onderneming van CEO Wouter Haan een versnelling hoger om de Belgische markt verder te veroveren.

Op dit moment bedient Drukland, dus nog zonder de nieuwe klanten van Flyer, al meer dan 100.000 klanten in België.

Simian neemt in één keer het grootste deel van het failliete Flyer over. Het hele Belgische klantenbestand, meerdere personeelsleden en de Flyershop in Brugge komen in handen van de Groningse ondernemer. Ook de domeinnaam www.flyer.be wordt op de korte termijn overgenomen. Tot die tijd worden klanten nog doorverwezen naar de website van Drukland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond