Deel dit artikel
-

Online omzet Free Record Shop stijgt sterk

De webwinkel van Free Record Shop heeft in de eerste maanden na de introductie van haar nieuwe look & feel een omzetgroei van ruim honderd procent gerealiseerd. Zowel het aantal klanten als de gemiddelde besteding is hoger dan vorig jaar.

Free Record Shop wil geen cijfers over de gerealiseerde omzet bekend maken. "Dat doen we volgend jaar wel bij de bekendmaking van de jaarcijfers," zegt directeur Hans Breukhoven tegen Emerce. "Ik wil mijn concurrenten niet wijzer maken dan ze zijn."

Breukhoven denkt dat de omzetstijging zeker te danken is aan de verbeterde website. Er zijn bij honderdduizenden producten muziekclips te beluisteren en trailers te bekijken. Bezoekers worden regelmatig verrast met online evenementen als persoonlijke videoboodschappen van Jan Smit of meet-and-greets met de cast van de hitserie Stargate. Klanten kunnen het product in de webwinkel beleven.

Volgens Breukhoven vinden consumenten het reuze handig om online te bestellen. "Gelukkig heeft dat geen daling veroorzaakt bij de omzetten van de winkel. Het is niet in plaats van. Je wordt makkelijker veleid tot de aankoop van een cd of DVD als je ’s avonds of het weekend thuis zit."

De vernieuwde site werd dit najaar gelanceerd. Over vier jaar wil Free Record Shop de grootste zijn, hoewel niet met downloads. Dat kost volgens Breukhoven te veel geld. De afdeling groeit sterk. "Er zitten nu 30 man, er liggen twintig vacature-aanvragen. We moeten wel. Het idee dat je geen kosten maakt bij de groei van een onlinewinkel is natuurlijk onzin."

Volgens Breukhoven wordt het aanbod niet verbreed. "We zien goede omzetten met games, maar we gaan niet Bol.com beconcurreren op het gebied van boeken. Ons assortiment boeken is en blijft bescheiden. Het is maar vier procent van de omzet. We zien wel een sterke stijging in muziek, terwijl in de winkels een dalende trend laat zien. Vooral muziek uit de jaren tachtig en negentig doet het doet. De herconfrontatie met een Bob Dylan of een Moody Blues leidt al gauw tot een impulsaabkoop, zeker als de cd niet veel kost. In speelfilms zien we overigens een lichte daling."

Winkelketen Free Record Shop (FRS), in 1971 gestart in Schiedam, boekte eerder dit jaar voor het eerst in zijn bestaan een verlies. Door IT-problemen kwam het nettoresultaat over afgelopen boekjaar uit op 795.000 euro. De bevoorrading van de winkels liep spaak, vertelde Breukhoven aan het FD.

Deel dit bericht

3 Reacties

Peter

Het downloadportal http://www.freedigital.nl/ is naar mijn idee nog steeds een drama; Ziet er gedateerd uit, werkt niet goed in Firefox, kan me niet voorstellen dat daar veel omzet uit komt, maargoed.

Manga Huisman

Wou een serie dvd's kopen (pittige tijden), cadeautje…Als je dan bij free record kijkt en daarna bij bol.com en er blijkt bijna 10 euro verschil in te zitten. 7 euro in product en 3 euro in de verzendkosten… dan is de keuze snel gemaakt

Jannie

Fijn als Emerce extra aandacht besteed aan je site. Jammer voor Freerecordshop dat hun site zowel in Explorer als Firefox al driekwartier niet opstart. Dan ben je toch niet goed bezig! Vind de site overigens niet zo geweldig. Koop ook liever bij bol. Goedkoper en snelle service.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond