Deel dit artikel
-

Online retail VS stijgt nauwelijks in zomer

De omzetten behaald uit online winkelen in de VS, zijn in juli nauwelijks gestegen. Ten opzichte van de maand juni werd er voor slechts één procent meer verkocht: 4,03 miljard dollar tegenover 4,01 miljard. Scott Silverman, vice-president van de National Retail Federation (NRF) ziet echter geen probleem.

Volgens hem is de verkoop in de zomer "altijd wat minder". De nauwelijks gestegen verkopen verbazen hem in ieder geval niet." Volgens hem zullen de verkopen in de herfst weer aantrekken, als alle ogen weer gericht zijn op de feestdagen. Samen met Forrester houdt de NRF een maandelijks onderzoek naar de online retailsecor.

Deze keer waren het een keer niet de cd's en de boeken die als snelst groeiend te boek staan; de verkoop van kantoor-artikelen steeg het hardst. In juni zorgde deze sector voor een omzet van 110 miljoen dollar, in juli was dat 150 miljoen. Andere stijgers zijn video's en meubelen, ondanks het failliet van Living.com. Computer hardware zakte het hardst in de zomer, van 424 miljoen dollar in juni tot 377 miljoen een maand later.

Met deze omzet tekende juli wel voor de beste maand van dit jaar. Volgens hetzelfde onderzoek was februari dit jaar de slechtste maand met 2,4 miljard dollar. Tussen mei en juni werd de grootste sprong gemaakt; van 3,4 miljard naar 4,01 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond