Deel dit artikel
-

Online retailer Neckermann Nederland failliet, start meteen door

Online Neckermann in Sint Jansteen is vanmiddag failliet verklaard door de rechtbank in Breda. Dat meldt Omroep Zeeland. Bij Neckermann werken ruim tweehonderd mensen. De onderneming start echter meteen door.

Bas Rasker laat namens Neckermann aan Quote weten dat met in een ‘compleet nieuwe vorm’ doorgaat. ‘We gaan verder met een compleet nieuw Neckermann.com. We worden primair een marketing en inkoopbedrijf, dat denken we met ongeveer vijftien man te gaan doen, de rest gaan we uitbesteden.’

Veel hoop is er dus niet meer voor de ruim tweehonderd personeelsleden. Als gevolg van het faillissement van de werkmaatschappijen zullen het ‘e-fulfilment center’ van Neckermann en het eigen call center per direct worden gesloten. Neckermann.com zal deze diensten vanaf vandaag bij derden inhuren.

Het einde van de online retailer kwam voor de buitenwacht vrij onverwacht, al waren er op Facebook al wel leveringsklachten. Eerder deze maand heeft directeur Andreas Ezinga het personeel echter al ingelicht over de verslechterde financiële situatie van het bedrijf.

De onlinemarkt is een competitieve markt en het lukt nu niet goed genoeg om daarvan te profiteren, vertelde Enzinga toen. ‘We zijn druk aan het kijken waar de verbeteringen liggen en welke partijen we nog kunnen binnenhalen.’

Tijdens de personeelsbijeenkomst werd geen volgende ontslagronde aangekondigd, maar veel werknemers waren bang dat het doek zou gaan vallen voor de onlinewinkel. De Facebooksite werd tot gisteren bijgewerkt met vrolijke voetbalberichten.

De Nederlandse tak van Neckermann werd vorig jaar overgenomen uit de boedel van het failliete Duitse moederbedrijf. Dat ging al niet zonder ontslagen. Ruim een jaar geleden moesten wederom enkele tientallen voltijd banen verdwijnen.

De belangrijkste oorzaak van het faillissement ligt in het feit dat het e-fulfilmentcenter van Neckermann een sterk verouderde logistieke en IT-infrastructuur had, zo laat het bedrijf weten in een persverklaring. ‘Ondanks een forse kapitaalinjectie van de aandeelhouders en de bank bleek het niet mogelijk het e-fulfilment center van Neckermann voor derden te laten werken. In de afgelopen maanden is naarstig gezocht naar nieuwe financiers en een strategische samenwerkingspartner.’

Neckermann.com draaide in 2012 nog een omzet van 55 miljoen euro. De onderneming heeft geen relatie met het gelijknamige reisbureau.

Deel dit bericht

4 Reacties

r. v.d.m.

mooi is dit, gisteren jas binnen gekregen en betaald, waarom gaan ze verzenden als ze failliet gaan. Jas valt klein en moet 1 maatje groter. Hoe komt dit nu? Moet snel geregeld worden.

Xander

@RVDM.. jij maakt je druk over je jas die jijzelf te klein hebt besteld terwijl er 200 mensen wellicht hun baan kwijt raken? Schaam je diep!

Nathan

Ik wacht al 2 dagen op de reactie van Neckermann op een defecte grill. Deze had ik besteld bij hen en werd defect geleverd. Veel contact gehad met klantenservice en uiteindelijk op eigen kosten opgestuurd naar Neckerman en nu? Fluiten naar mijn geld? En de politiek doet niets die laat de gewone man maar in hun sop koken er wordt alleen maar geld naar europa gestuurd DAAR MOET JE JE DRUK OVER MAKEN!

Henk

De magazijnen moesten leeg van alle rommel wetende dat deze toch nooit meer teruggestuurd zouden kunnen worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond