Deel dit artikel
-

Online winkelen raakt ingeburgerd

Nederlanders hebben de afgelopen zes maanden online zeker 65,5 miljoen artikelen besteld. Dat blijkt uit een studie van de European Interactive Advertising Association (EIAA).

Nederland bekleedt daarmee een vierde plaats op de ranglijst die door Engeland wordt aangevoerd. Daar werden 485,5 miljoen producten of diensten besteld. Duitsland staat op de tweede positie met 341 miljoen artikelen, in het derde land Frankrijk gaat het om 189 miljoen. Nederland eindigt net iets boven Spanje met 65,5 miljoen artikelen. Gemiddeld werd 747 euro besteed. De Noren en Engelsen gaven het meeste geld per persoon uit: resp. 1203 en 1195 euro.

Over het algemeen zijn de resultaten zeer bemoedigend: Zeker tachtig procent van de Europese internetgebruikers heeft online een product gekocht, zegt het onderzoek (Pdf). In 2006 ging ging het nog om 3 procent.

Sterke productgroepen zijn mobiele telefoons (33 procent meer verkocht), financiële producten (22), meubilair (18), auto-onderdelen (13) en vakanties (11). Ook bruingoed en bioscoopkaartjes doen het goed op internet.

Zeker 84 procent van de online shoppers gaat via breedband het internet op. Per week is men 12,2 uur online.

Ook interessant is dat veertig procent van de shoppers, en vooral Nederlanders, aangeven dat zij dank zij internet van merk zijn veranderd, zij het dat men zich wel graag orienteert op bekende merken.

Het gebruik van zoekmachines is cruciaal bij het vinden van producten evenals advies van vrienden. In veel mindere mate geldt dat voor sites van fabrikanten.

 

Deel dit bericht

6 Reacties

Kasper Middelkoop

Interessante en bemoedigende cijfers voor de online markt!  Niet om pietluttig over te komen, maar er staat alleen een foutje in het artikel. Het is namelijk niet zo dat het percentage van internetgebruikers dat online een product heeft gekocht, in 2006 slechts 3% bedroeg en het jaar erna 80%. Mijn interpretatie uit het onderzoek is dat het 3% is gestegen t.o.v. 2006. In 2004 was het percentage namelijk 40% volgens het onderzoek.

Lex

Dat gaat de goede kant op, met dank aan de perfecte betaalsystemen zoals IDEAL.  p.s. redactie: Kamernet.nl is aan Direct Wonen verkocht , zie het bericht op Nu.nl  http://www.nu.nl/news/1407423/57/Direct_Wonen_neemt_Kamernet.nl_over.html

Ewout Wolff, onedaycompany

Ik ben nu echt verward : in Nederland online 65,6 miljoen aankopen, met een EU gemiddelde van 747 euro per aankoop ? Dan kom je toch uit op 48 miljard euro aan omzet ?  Volgens Thuiswinkel hadden we ongeveer 4 miljard euro aan oline omzet. Is mijn spreadsheet kapot of is er een komma ergens verschoven ?

Kasper Middelkoop

Dat gemiddelde is denk ik per jaar bedoeld, niet per order. Er zijn in dit artikel wel meer cijfers onduidelijk

Marga Stewel

Na het communisme is natuurlijk wel de top vorm van online commerce de echte impuls goederen, heren van greut beschreven dit al een stuk beter; <A HREF=" http://www.greut.nl/asp/pb.asp?pb_id=1066">Greut artikel</A>

Natuurlijke Borstvergroting

dr zitten idd slordigheidsfoutjes in het artikel. Maargoed, online winkelen neemt toe, maar er is wel chaos en te veel concurrentie op het web. De bekende online shops winnen nieuwe klanten iedere dag, terwijl de kleine online shop de helf van zijn tijd besteed aan bekendheid, om uberhaupt gezien te worden.Dat vind ik heel jammer.
zie deze site

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond