Deel dit artikel
-

Online zorgt voor omzetgroei Exact Software

Boekhoudbedrijf Exact groeit vooral dankzij Exact Online. Dat blijkt uit vandaag gepresenteerde kwartaalcijfers.

Het bedrijf spreekt over een ‘aanhoudende sterke groei voor Exact Online’, met een stijging van het aantal commerciële administraties van 40,9 procent en de daarbij behorende jaarlijkse omzetgroei van 45,0 procent. De omzet bij Exact Online groeide met 48,1 procent tot 6,6 miljoen.

Exact Online Handel en Exact Online Uren & Facturen blijven in de Benelux aan kracht winnen. De lancering van Exact Online Productie en Exact Online CRM staat gepland in de loop van dit jaar.

Toch werd de 2010 uitgesproken doelstelling van een autonome omzetgroei van 4 tot 6 procent voor de totale groep niet gehaald. De totale omzet steeg met 3,2 procent van  105,9 miljoen euro in het eerste half jaar van 2011 naar 109,3 miljoen in het eerste half jaar van 2012.

‘We zien terughoudendheid bij klanten bij het maken van ERP-investeringsbeslissingen in al onze markten. Bij Exact Online zien we een aanhoudende sterke groei en met onze nieuwe, specifieke marktsegmentbenadering voor Handel en Uren & Facturen boeken we solide progressie’, zo laat CEO Erik van der Meijden weten in een verklaring.

Van der Meijden wil Exact Online op nieuwe internationale markten introduceren. Met nog altijd groeiende beschikbaarheid en gebruik van het internet worden factoren als infrastructuur, tijd en plaats minder belangrijk in hedendaagse IT-oplossingen, zegt het bedrijf over zijn cloudoplossingen.

De traditionele producten van Exact, zoals Exact Globe Next, Exact Synergy en Exact Financials, vertegenwoordigen echter nog altijd een belangrijk deel van de omzet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond