Deel dit artikel
-

Ontslagen bij moederbedrijf Tapps

Het Engelse internetmarketingbedrijf TMN ontslaat een deel van zijn personeel en voert een kostenbesparingsprogramma door. De Nederlandse dochter, e-mailmarketeer Tapps, blijft buiten schot.

TMN wil minimaal een half miljoen euro besparen door een deel van het 230 koppen tellende personeel naar huis te sturen. Hoeveel medewerkers worden getroffen door de maatregel is niet bekend.

Het Engelse bedrijf reageert daarmee op de verslechterende advertentie- en mediamarkt.  Door kosten te besparen hoopt het beursgenoteerde bedrijf het boekjaar nog winstgevend af te kunnen sluiten.

"Ontslagen vallen over de volle breedte van de organisatie", aldus de leiding. Daar wordt direct bij aangetekend dat de affiliatemarketingactiviteiten goed gaan en ook de onderzoeksafdeling naar behoren presteert.

De afdeling die verantwoordelijk is voor display advertenties, zoals banners, skyscrapers en rectangles, wordt als ‘uitdagend’ omschreven. Dat is een andere manier om te zeggen dat het niet goed gaat. IAB Nederland schetste onlangs een vergelijkbaar beeld, door dalende marktcijfers te tonen.

Tapps in Amsterdam blijft buiten schot, aldus directeur Annemiek Verhagen. "Het is logische dat een organisatie in mindere tijden de vetrandjes wegsnijdt. Wij genereren veel cash en hebben ons personeelsbestand afgelopen jaar verdubbeld. Er vallen hier geen ontslagen".

TMN Group verwacht over het hele boekjaar 50 procent minder winst te boeken dan initieel verwacht.

Het Engelse bedrijf zag zijn koers afgelopen 12 maanden louter dalen. Piekte het in mei 2008 op 62 pond, vandaag noteert het met 3,98 pond bijna zijn laagste koers ooit.

Foto: esparta (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond