Deel dit artikel
-

Ontslagen bij Booking.com op komst

Personeel van Booking.com, de grootste reissite ter wereld, heeft grote zorgen over een mogelijke ontslagronde. Volgens NRC heeft topman Glenn Fogel afgelopen vrijdag dat massa-ontslag aangekondigd in een videoconferentie met honderden personeelsleden.

Het Nederlandse Booking.com verkeert in grote problemen, blijkt uit de video die in bezit is van NRC. Het aantal boekingen is in vergelijking met een jaar geleden 85 procent lager en er is geen sociaal plan.

In Amsterdam zijn inmiddels de eerste werknemers op straat komen te staan: 48 tijdelijke contracten bij de afdeling klantenservice zijn niet verlengd.

De Ondernemingsraad heeft een plan ingediend om zoveel mogelijk banen te behouden en de pijn eerlijk te verdelen.

Het bedrijf heeft noodgedwongen 4 miljard dollar moeten lenen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Patrick Mulder - LocalToureo b

Iets betere berichtgeving had jullie gesierd Emerce. Er zijn geen grote problemen. Vorig jaar nog maakte het bedrag 4,9€ miljard winst. Zie ook mijn tweet van vandaag https://twitter.com/patjem/status/1250665229467504642?s=21.

Bram

@Patje wat weet jij er nou van? Dit bedrijf heeft zo’n gigantische klap gekregen dat het financiele problemen heeft opgelopen. Of ging je cheap voor een eigen linkje naar je twitter account.

Freddy

“Het gaat om tijdelijke contracten bij de afdeling klantenservice”

Dat is toch niet heel verrassend dat deze contracten niet zijn verlengd zonder actieve werkzaamheden?

Bij meer organisaties (met tijdelijke contracten) worden deze niet verlengd wanneer er sprake is van omzetverlies. Dit noem je kostenbesparing. Een vrij logisch besluit.

emj - amelrode

neen, dat is alles wel niet zo vreemd, maar wat MASSIEF associaal is, is dat de CEO zichzelf een royaal salaris en bonus uitbetaalt, terwijl hij die 48 medewerkers de laan uitstuurt ZONDER sociaal plan. AAAAAASOCIAAAAAL

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond