Deel dit artikel
-

Ontslagen en budgetverlaging bij NU.nl

NU.nl gaat met minder freelancers werken, stopt met twee doelgroeptitels, gaat weer ANP-nieuws afnemen en stelt tien nieuwe vaste krachten aan op de redactie.

Dat is het gevolg van een kostenbesparingsronde waarmee de nieuwe eigenaar DPG Media het rendement van het nieuwsbedrijf wil vergroten.

Het aantal FTE wordt teruggeschroefd van honderd naar 85 en het aantal vaste redactieleden groeit met tien tot zeventig. Dat weet Villamedia, de nieuwssite van journalistenvakbond NVJ. Dat baseert zich op notulen van een bijeenkomst van de redactieraad. Daar werden de plannen besproken. Er hangt niet één vaste datum van ingang aan het voornemen.

DPG Media is ook van plan jongerensite NUjunior te stoppen en de NUsport-app te schrappen.

Met het plan bespaart de uitgever 1,5 miljoen euro op jaarbasis. Er wordt een half miljoen euro geïnvesteerd in het ANP, waar NU.nl aan moet meebetalen, en de nieuwe vaste verslaggevers. Effectief treffen de maatregelen vooral de freelance medewerkers die via een payrollconstructie werken. Voor de ongeveer 45 à vijftig freelancers die via zo’n constructie werken, komen vijftien vaste banen op de redactie terug.

In december 2019 maakten Sanoma Media Nederland, destijds ook moeder van NU.nl, bekend dat het voor 460 miljoen euro werd overgenomen door DPG Media.

Foto: d2s (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond